Tilbake på vinnersporet i lokaloppgjøret

EIF imponerte ikke spesielt spillemessig, men tok med seg tre viktige poeng i 2-1-seieren over Eidsvold Turn 2.

Eidsvold Turn 2 ligger nest sist på tabellen og kom med et veldig ungt lag til Eidsvoll stadion søndag ettermiddag. EIF har noen spillere ute med skade, men måtte tåle et kraftig favorittstempel foran kampen til tross for tre strake tap bak seg.

Det var også hjemmelaget som førte mye av kampen, men slet med å skape mange målsjanser. Eiven Solberg headet over etter kvarteret spill, utover det skjedde det lite før ledermålet var et faktum 25 minutter ut i oppgjøret.

Stein Vidar Fjeldvangs avslutning ble reddet på streken, før Heine Lundahl var på plass på returen og hamret inn 1-0. Nevnte Solberg skjøt over på et frispark fra god posisjon like etter, men istedet var det bortelaget som utliknet like før hvilen da Sebastian Kristoffersen satte ballen i mål fra kort hold.

Også etter pause hadde EIF ballen mest. Daniel Olsen headet utenfor i duell med keeper, målscorer Lundahl skjøt like utenfor på et frispark og en Turn-spiller fikk rensket unna på målstreken etter en corner, så EIF måtte vente lenge på uttellingen.

78 minutter var spilt da 2-1 var et faktum. Jonatan Teigland gjorde et strålende forarbeid og spilte uegoistisk til Fredrik Kristiansen, som enkelt kunne bredside ballen i nettet.

Mot slutten presset Turn litt på for en utlikning. Først med et innlegg som gikk like over, og deretter måtte Glenn Wilsgård ut i full strekk på et godt skudd. Flere mål ble det imidlertid ikke og EIF kunne juble over sin første trepoenger siden 20. mai.

Trepoenger gjør at EIF nå er oppe på 3.plass på tabellen.

- Det er godt og viktig å være på seierssporet igjen. Vi gjorde en heller svak 1. omgang og slapp de inn i kampen, men hevet oss i 2. omgang og fikk etterhvert større dominans mot Turn sitt mål. Denne kampen skulle og burde vinnes med flere mål, men var først og fremst en nyttig leksjon på hvor viktig det er å ikke undervurdere motstander, samt at vi må hele tiden spille på vårt maks i alt vi gjør. Gutta responderte bra på taktisk endring i 2. omgang og satte 2-1 etter gjentatte angrep som følge av dette. Det bor enda mer i oss, og vi har heldigvis to kamper til før det er sommerferie, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Eidsvold IF - Eidsvold Turn 2 2-1 (1-1)
Eidsvoll stadion
1-0 (25.min) Heine Lundahl (Stein Vidar Fjeldvang)
1-1 (43.min) Sebastian Kristoffersen