Bittert tap i toppoppgjøret

Et straffespark på overtid sikret gjestene fra Skedsmo seieren i lørdagens toppkamp.

EIF ville gå forbi Skedsmo på tabellen med seier, men slik skulle det ikke gå. Kampen startet forrykkende med to tidligere scoringer. Først sendte Armin Sistek gjestene i føringen med en avslutning fra 16-meteren, men bare minuttet etter utliknet EIF. Et presist innlegg fra Eiven Solberg fant Daniel Olsen, som skallet inn 1-1.

Skedsmo var nærmest et ledermål senere i omgangen da de først ropte på straffe, før det påfølgende innlegget endte med en heading i stolpen. EIF var også frempå da Fredrik Kristiansen satte ballen i nettet, men målet ble annullert for offside.

Glenn Wilsgård hadde en god dag på jobb i EIF-buret og reddet et par gode Skedsmo-forsøk, mens Jonatan Teigland fikk omgangens siste sjanse da skuddet hans gikk på innsiden av stolpen og ut.

Etter pause kom gjestene best i gang og skapte to store sjanser tidlig, i tillegg til et annullert mål. Utover i omgang var det ikke flust av målsjanser, men EIF skapte noen og fikk en gedigen noen minutter før slutt da Teigland bommet på omtrent åpent fra 16-meteren.

På overtid falt avgjørelsen. Daniel Olsen, som nettopp hadde fått et gult kort, felte en Skedsmo-spiller på kanten av 16-meteren. Dommeren mente dette fortjente et nytt gult kort og straffe til bortelaget. Den banket Ole-Christian Moltzau i nettet og sikret 2-1-seier til Skedsmo.

Dette var EIFs første hjemmetap siden 0-1 mot Ull/Kisa 18. juni i fjor. Siden den gangen har det blitt ti strake uten tap, der de ni siste har vært seire.

- Tidvis en veldig god prestasjon av oss mot årets storfavoritt Skedsmo. Vi hadde nok sjanser til å avgjøre selv, og få med minst ett poeng i kampen. Vi leverte på et høyt nivå i forsvar og kontringsspillet i denne kampen, og ser at det bor ekstremt mye spennende i årets EIF-mannskap. På lignende tidspunkt i fjor lå EIF helt sist, men nå har vi jobbet hardt i snart ett år for å utvikle oss og ta steg, og i år er vi et lag som skal kjempe der oppe, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Eidsvold IF - Skedsmo 1-2 (1-1)
Eidsvoll stadion
0-1 (8.min) Armin Sistek
1-1 (9.min) Daniel Olsen (Eiven Solberg)