- Har hatt en god vinter

EIF-trener Roy Arne Berg forventer å se et offensivt EIF-lag med masse guts og power i serieåpningen mot Blaker.

En lang oppkjøring er over. Lørdag klokken 15.00 er det seriestart mot Blaker. EIF-trener Roy Arne Berg gleder seg til å komme i gang.

- Vinteren har vært bra lagmessig og miljøet har blitt enda bedre. Det har vært litt værutfordringer med norsk vinter, men det har vi taklet veldig bra. Det har ofte vært veldig mange på trening, og det er jo bra, sier Berg.

- Vi har trent mest på spillestil og det taktiske, med utgangspunkt i spillet og spillsituasjoner, spesielt det vi mener er matchavgjørende situasjoner eller som er en del av vårt DNA, fortsetter han.

EIF var det tredje beste laget på høsten i fjor. Siden den gangen har Shahin Hemat og Markus Sørensen forlatt klubben, mens flere nye har kommet inn. Blant annet har trioen Joakim Madsen, Lars Andresen og Jonatan Teigland kommet fra Eidsvold Turn.

- Troppen ser bra ut. God belastningsstyring balansert med tøffere krav har gitt større konkurranse og knapt med skader, sier Berg.

Mål om NM-plass

- Jeg forventer først og fremst å bli tabellmessig bedre enn ifjor. Vi bygger stein på stein som lag, på lik linje med viktig klubbutvikling i EIF. Målsetning er å ta en NM-plass og vinne så mange kamper som mulig i 2019, fortsetter han.

EIF var ubeseiret i treningskampene frem til de to siste, som begge har endt med 0-1-tap mot henholdsvis Gran og Grorud 2. Nå venter et Blaker-lag som havnet foran EIF på tabellen i fjor.

- På hjemmebane med forhåpentligvis mye folk så bør det være forventninger om et offensivt EIF-lag med masse guts og power. 4.divisjon er knalltøff nå. Det gir noen herlige matcher med gode rammer og gode dueller mellom spillere som holder et høyere nivå enn 4. divisjon, mener Berg.

"Blakern" tror på tøff kamp

På den andre trenerbenken lørdag finner vi velkjente Fredrik "Blakern" Larsen. Vi spurte om hans tanker foran serieåpninger.

- En vanskelig match å spå. EIF så meget bra ut på slutten i fjor og har sikkert tatt nye steg. Jeg regner med at EIF vil føre matchen hjemme, så vi må møte opp til match og være på fra start, sier Larsen.

Han tror Blaker besøker et lag som vil kjempe på øvre del av tabellen.

- Jeg tror EIF vil kjempe der oppe hvis de unngår skader på nøkkelspillere og fortsetter utviklingen. De har gjort gode signeringer som vil heve både treninger og stall.

Larsen og Blaker startet sesongen med 1-4-tap for Gjelleråsen på tirsdag og har stort sett samme mannskap som i 2018.

- Jeg håpet vi skulle gjort det bedre enn vi har gjort, men så bedring i siste match i cupen. I perioder der stemte det, sier treneren.

- Jeg synes det er vanskelig å spå årets 4. divisjon. Jeg tror mange kamper lever sitt eget liv og tilfeldigheter vil avgjøre. Enkeltspillere vil ha mye å si og de som ikke møter opp til kamp 100 prosent vil slite, avslutter Fredrik Larsen.