Plassen definitivt sikret etter sterk borteseier

Fredrik Kristiansens to mål og solid defensiv innsats sørget for EIFs åttende seier på ti kamper etter ferien.

Etter storseieren over Hauerseter skulle det veldig mye til for at EIF ikke skulle spille 4.divisjon neste sesong. En seier borte mot Rælingen ville imidlertid fjerne all tvil.

Det var hjemmelaget, som jakter en topp fem-plassering, som kom best i gang og presset i åpningsminuttene. Etter et drøyt kvarter fikk de en trippelsjanse etter en corner. De to første forsøkene ble blokkert rett foran mål, mens det siste ble avsluttet like utenfor.

EIF jobbet seg mer inn i kampen og etter 23 minutter tok gjestene ledelsen. Et langt innkast fra Daniel Olsen ble stusset videre av Henrik Ulseth til Fredrik Kristiansen. Spissen er i kjempeform for tiden og hamret inn 0-1 med sitt 18.mål for sesongen. Hjemmelaget gikk rett i angrep fra avspark og hadde en avslutning på innsiden av stolpen og ut, mens Glenn Wilsgård vartet opp med en kjemperedning minutter senere. EIF fikk også en god sjanse før pause etter en bra angrep og Markus Sørensen avsluttet like utenfor.

En litt heldig ledelse ved pause, men i 2.omgang var EIF det beste laget. Fredrik Kristiansen ble stoppet av en kjemperedning da han headet etter få minutter av omgangen, mens samme mann satte ballen over fra fire meter på et innlegg fra Eiven Solberg. Rælingen skapte ikke så mye etter pause, men fikk en god sjanse da Wilsgård måtte ut i full strekk og hindret scoring etter 55 minutter.

Etter drøye timen skjedde det mye på kort tid. Fredrik Kristiansen driblet seg igjennom alene med keeper, men ble stoppet av en god redning. Revansjen skulle derimot komme under ett minutt senere da han satte ballen i nettet etter en pasning fra Markus Sørensen. Etter 0-2 hadde EIF god kontroll på kampen og opptrådte solid og disiplinært defensivt. Henrik Ulseth kunne økt til 0-3 da han driblet seg fri, men avslutningen ble sleivet utenfor.

Fire minutter på overtid fikk Rælingen et trøstemål da et frispark ble satt stang-inn. Det ble det siste som skjedde og EIF kunne juble over en totalt sett fortjent 2-1-seier.

Det betyr at EIF skal spille i 4.divisjon også neste sesong. Med åtte seire på ti kamper etter ferien har EIFera gått fra jumboplass til en foreløpig 8.plass på tabellen med 31 poeng. En fantastisk snuoperasjon! Nå venter kamper mot Strømmen 2 og Ull/Kisa 2 før det settes punktum på sesongen.

Rælingen - Eidsvold IF 1-2 (0-1)
Marikollen kunstgress
0-1 (23.min) Fredrik Kristiansen (Henrik Ulseth)
0-2 (64.min) Fredrik Kristiansen (Markus Sørensen)