Målene rant inn mot Hauerseter

EIF tok et kvantesprang mot fornyet 4.divisjonsspill da Hauerseter ble slått hele 6-0.

Det var mye som sto på spill da EIF og Hauerseter møttes mandag. Slik situasjonen er nå virker det ganske sikkert at minst to lag rykker ned fra 4.divisjon og at Skjetten avgjør om det blir tre. Dersom de rykker ned fra 3.divisjon vil 12.plassen i 4.divisjon også sørge for nedrykk. Den plassen er det Hauerseter som har, fem poeng bak EIF før dette oppgjøret.

Gjestene har hatt en fryktelig høst, men med ny trener og flere nye spillere var et optimistisk bortelag som ankom Råholt. Det var også gjestene som kom best i gang og fikk en brukbar sjanse da Glenn Wilgård måtte ut i full strekk på et skudd fra Eivind Svalestad. Det første målet skulle derimot komme i motsatt ende like etterpå. En presis corner fant hodet til Henrik Ulseth og Fredrik Kristiansen, som begge var på ballen. Etter en del diskusjon etter kampen ble det konkludert med at Ulseth var sist borti og dermed kunne notere seg for sin første EIF-scoring.

Resten av 1.omgang var tett og jevn, og det ble ikke skapt mange målsjanser noen av veiene. Ulseth var nære med en heading like utenfor, mens Hauerseter kom nære da Wilsgård ga retur på et lurt skudd og returen gikk i en Hauerseter-spiller og over fra kort hold. Like før pause doblet EIF ledelsen. Espen Brenden jaget en ball, vant ballen fra forsvarsspilleren og satte den elegant forbi keeper. En strålende prestasjon og 2-0! Bare minutter senere var bortelaget svært nære redusering da en avslutning gikk i tverrliggeren, mens målscorer Brenden var centimetere unna sitt andre etter en corner.

2-0 til pause, men håpet levde for Hauerseter etter en jevn omgang. Det håpet ble brutalt slukket det første kvarteret i 2.omgang. Fredrik Kristiansen var i storslag og seks minutter ut i omgangen satte han inn 3-0. Et innlegg på bakre stolpe ble flott avsluttet med et skudd i nærmeste. Kun to minutter senere ble Simen Martinsen felt innenfor 16-meteren og fikk straffe. Den satte Eiven Solberg sikkert i nettet og 4-0.

Kampen var avgjort, men EIF var ikke ferdige. Timen var spilt da Fredrik Kristiansen vant ballen og kjempet seg forbi en forsvarsspiller før han trillet ballen sikkert i nettmaskene. En meget sterk prestasjon. Noen minutter senere sørget han for hattrick da et skudd fra Espen Brenden skiftet retning og havnet hos Kristiansen i feltet, som banket inn 6-0!

Et skår i seiersgleden var at Espen Brenden fikk direkte rødt kort i en situasjon dommeren mente unggutten hadde sparket en Hauerseter-spiller. Unggutten selv skjønte lite av det, men måtte rusle av banen. Det hadde uansett liten betydning og resten av kampen ble en transportetappe. Shahin Hemat fikk to store sjanser på slutten, men gjestenes keeper reddet mesterlig begge ganger.

Uansett er 6-0 et meget solid resultat og nå skal veldig mye til for at EIF ikke spiller 4.divisjon neste år. Ned til Hauerseter er det nå åtte poeng med tre kamper igjen å spille.

- Vi var godt forberedt på Hauerseter sin spillestil og fikk kampen inn i vårt spor og slik vi ønsket. 1. omgangen var jevn, men vi klarte heldigvis å score to mål. I 2. omgang viste vi igjen hva som bor i dette laget. Det var moro å se og 6-0 er et veldig solid resultat, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

- Nå har vi fullt fokus på den neste kampen mot Rælingen og satser på å ta flest mulig poeng i de tre gjenværende kampene, sier Berg.

Eidsvold IF - Hauerseter 6-0 (2-0)
Eidsvoll stadion

1-0 (6.min) Henrik Ulseth (Fredrik Kristiansen)
2-0 (40.min) Espen Brenden (Simen Martinsen)