Tidlig scoring sikret ny seier

Et selvmål i starten av kampen og heroisk defensiv innsats etter pause sørget for tre nye EIF-poeng.

EIF har åpnet samtlige kamper etter ferien med scoring i starten og i søndagens oppgjør mot Raumnes & Årnes fortsatte den gode trenden. Etter knappe fem minutters spill kastet Daniel Olsen langt inn foran mål. En Årnes-spiller var uheldig i duell med Fredrik Kristiansen og stusset ballen i en fin bue over egen keeper og i nettet.

Hjemmelaget prøvde å svare like etterpå og var veldig nære med en avslutning fra kort hold etter corner, men Glenn Wilsgård reddet glimrende. Samme Wilsgård var også med på notene da han reddet et frispark fra 18 meters hold.

EIF fikk også sine farligheter. Shahin Hemat avsluttet like utenfor etter en flott kontring, mens Markus Sørensen var nære like etterpå. Midtbanespiller timet løpet sitt perfekt, men keeper klarte å plukke ballen i forsøket på å runde han. Det siste som skjedde før pause var at Eiven Solberg ble spilt igjennom alene med keeper, men ble feilaktig avvinket for offside. "Heldigvis" ble forsøket reddet av keeper.

Etter pause var det Raumnes & Årnes som styrte oppgjøret og fikk en kjempesjanse tidlig i omgangen da Lasse Holum Hansen skjøt over fra fire meters hold, mens samme mann ble stoppet av Wilsgård da han avsluttet et godt angrep like etterpå.

EIF fikk noen muligheter på overganger, men ble ofte for upresise. Martin Sydtangen skjøt i nettveggen fra god posisjon og fem minutter før slutt kunne Fredrik Kristiansen punktert oppgjøret da han kom alene med keeper, men burvokteren reddet mesterlig.

De siste minuttene ble en hektisk forsvarskamp og på overtid reddet Wilsgård poengene med en enorm redning på et skudd fra få meters hold. EIF rodde dermed i land sin fjerde strake seier, en seier som tok laget forbi Hauerseter og nå på sikker plass.

- Det var en dårlig kamp, på en bane som det ikke er lett å komme til. Glenn ble matchvinner med en kjemperedning, men vi fikk også noen sjanser til å avgjøre kampen tidligere. Vi forsvarte oss bra og viste sterk moral som holdt unna i en tøff bortekamp, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Selv om EIF nå står med 12 poeng av 12 mulig etter ferien er det fortsatt mye jobb som gjenstår.

- Det er åtte kamper så vi skal ikke ta av ennå. Det er fortsatt mye som kan gå galt. Vi har jobbet mye med delmål underveis, slik at laget har realistiske mål som vi kan oppnå på veien. Det er noe jeg som leder har veldig tro på og det skal vi fortsette med, sier Berg.

Kampen var for øvrig den siste for Robin Limbodal i 2018, som reiser til Afrika i forbindelse med jobb og studier. Vi takker Robin for innsatsen!

Raumnes & Årnes - Eidsvold IF 0-1 (0-1)
Årnes stadion
0-1 (5.min) Selvmål, Jørgen Aaserud (Daniel Olsen)
Dommer: Mahir Cagatay, Fenstad