Tredje strake seier etter drømmestart

EIF ledet 3-0 etter 24 minutter og la grunnlaget for sin tredje strake seier da Sørumsand måtte reise hjem uten poeng.

Med ni mål og seks poeng på de to kampene etter ferien var det et EIF-lag med stor selvtillit som tok imot Sørumsand. Selvtillitten var også tydelig den første halvtimen.

Hjemmelaget gikk nemlig rett i strupen på Sørumsand. Robin Limbodals avslutning etter klabb og babb på en corner ble blokkert på målstreken, men etter åtte minutter tok EIF ledelsen da Eiven Solberg satte ballen i mål fra skrått hold etter et fint angrep.

Ledelsen ble doblet bare fire minutter senere. Fredrik Kristiansen raget høyest på en corner fra Eiven Solberg og skallet inn 2-0. Nevnte Solberg kunne blitt tomålsscorer da han skjøt i stolpen alene med keeper, mens Markus Sørensen fikk en enorm sjanse på returen som ble rensket unna på målstreken.

Minuttet senere var Sørumsand nære redusering med en heading like over, men det var ikke ufortjent at EIF økte ytterligere da 24 minutter var spilt. Anders Kvalness la inn fra venstrekanten, et innlegg som gjestenes keeper feilberegnet fullstendig og Fredrik Kristiansen kunne enkelt sette inn 3-0. Kristiansens sjuende scoring på tre kamper!

EIF fikk en ny stor sjanse da Eiven Solberg kom igjennom og fikk skuddet sitt stoppet av keeper, før Sørumsand fikk en redusering da en corner ble headet i nettet. Gjestene fikk også et par småfarlige sjanser med skudd like over, men 3-1 sto seg ved pause.

I 2.omgang hadde Sørumsand ballen mest, dog uten å skape altfor mange målsjanser. Både Henrik Ulseth og Robin Limbodal hadde gode skuddforsøk for EIF. Ulseth sitt ble blokkert til corner, mens Limbodals avslutning retning vinkelen ble stoppet av en kjemperedning.

Sørumsand skapte virkelig spenning i kampen med ny redusering knappe tjue minutter før slutt og resten av kampen handlet stort sett om å forsvare seg for EIF. Fredrik Kristiansen fikk en kjempesjanse etter en kontring da han skjøt i nettveggen fra fire meters hold, mens gjestene fikk to kjempesjanser i sluttminuttene. Først med et skudd som strøk stolpen og deretter en avslutning fra skrått hold som ble reddet av Glenn Wilsgård og deretter blokkert av Stein Vidar Fjeldvang.

EIF klarte å holde ut og sikret seg dermed sin tredje strake seieren etter sommerferien. Med 16 poeng og tredje sist på tabellen er EIFera fortsatt på nedrykksplass i 4.divisjon, men avstanden opp til lagene foran har minsket betraktelig de siste ukene.

Eidsvold IF - Sørumsand 3-2 (3-1)
Eidsvoll stadion
1-0 (8.min) Eiven Solberg (Marius Rødsrud)
2-0 (12.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)