Viktig seier i bunnoppgjøret

EIF hadde etterhvert god kontroll i bunnoppgjøret mot Fet og dro hjem med tre meget viktige poeng.

Det var tabellens to nederste lag som møttes på Fedrelandet mandag. EIF passerte Fet på tabellen etter torsdagens over Eidsvold Turn 2 og ville skaffe seg en liten luke med en ny seier.

1. omgang var ganske jevnspilt og preget av mange dueller. Stein Vidar Fjeldvang fikk den første sjansen da han headet i tverrliggeren, mens Daniel Olsen hindret scoring i den andre enden med en redning på streken. Heldigvis var det EIF som fikk kampens første scoring da halvtimen var spilt. Markus Sørensen fant Eiven Solberg på høyrekanten, som la inn til Fredrik Kristiansen foran mål. Den første avslutningen ble en dårlig touch, men spissen rakk ballen før keeper og satte den sikkert i nettet.

De siste minuttene frem mot pause var det Fet som trykket på for en utlikning. Derfor var det viktig at EIF istedet doblet ledelsen med omgangens siste spark på ballen. Simen Martinsen, som noen minutter tidligere hadde hindret en stor sjanse med en strålende takling i motsatt ende, kom på et herlig raid, gikk forbi et par forsvarsspillere og satte ballen under keeper til 0-2.

I 2.omgang var det liten tvil om hvor seieren ville havne. EIF dominerte fullstendig og allerede i åpningsminuttene av omgangen banket Marius Rødsrud i tverrliggeren, mens Simen Martinsen skjøt like utenfor i den påfølgende situasjonen. Noen minutter var det Martin Sydtangen sin tur til å treffe stolpen, mens Fredrik Kristiansen headet over fra fire meter på et innlegg fra nevnte Sydtangen.

EIF rullet opp flere strålende angrep og burde scoret flere. Shahin Hemat kom alene med keeper og avsluttet i stolpen og ut, mens Fredrik Kristiansen avsluttet rett på keeper da han kom igjennom. Ti minutter før slutt ble kampen imidlertid definitivt avgjort. Sydtangen la inn til Kristiansen, som ble stoppet av keeper, men på returen var Marius Rødsrud frempå og dundret ballen inn med høyrebeinet.

To minutter senere var nummer fire et faktum. Markus Sørensen ble spilt igjennom og trillet ballen uselvisk til Fredrik Kristiansen, som enkelt trillet ballen inn i det åpne buret.

Fet fikk en redusering, før EIF hadde en utrolig trippelsjanse ved Fjeldvang, Sørensen og Kristiansen. Sekunder før slutt reduserte Fet på ny og fastsatte resultatet til 2-4. En EIF-seier som burde vært mye større, men uansett tre meget viktige poeng. Seieren betyr at EIF også passerte Skedsmo 2 på tabellen.

Fet - Eidsvold IF 2-4 (0-2)
Federlandet
0-1 (30.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)
0-2 (45.min) Simen Martinsen (Martin Sydtangen)