Herlig seier i lokalopgjøret!

En scoring av Jonatan Teigland drøye ti minutter før full tid sikret EIF tre poeng i et intens og nervepirrende oppgjør på Myhrer.

Det var mye som sto på spill da Eidsvold Turn 2 og EIF avsluttet den 25. og nest siste serierunden i 4.divisjon tirsdag kveld. Hjemmelaget lå på nedrykksplass, ett poeng bak Fet, mens EIF kjemper mot en rekke lag i kampen om NM-kvalifisering.

Og gjestene fikk en drømmestart på Myhrer. I år som i fjor tok EIF en tidlig ledelse. Eiven Solbergs corner fant hodet til Fredrik Kristiansen, som headet inn sitt 20. mål for sesongen. Spissen har slitt med en skade den siste tiden og måtte gå av banen like etterpå, men kom inn igjen og kjempet seg igjennom 2.omgang.

I fjor ledet EIF 4-0 i tilsvarende oppgjør etter drøye tjue minutter, og til tross for en tidlig ledelse også nå, ble det langt jevnere denne gangen. Jonatan Teigland var nære dobling med et skudd like over, mens eks-EIFer Markus Sørensen hadde et par gode muligheter for Turn. Den største sjansen til hjemmelaget kom etter en knapp halvtime da Glenn Wilsgård kom strålende ut og reddet med en beinparade, mens Martin Christiansen headet over fra god posisjon for EIF like etter.

Med omgangens nest siste spark på ballen kom utlikningen. Et frispark gikk igjennom EIF-muren, og Wilsgård måtte gi retur som Benedict Notoane satte sikkert i nettet til 1-1

Hjemmelaget fikk også 2.omgangs første sjanse med et skudd like over i åpningsminuttene, mens Jonatan Teigland var aktiv i den andre av banen. Den tidligere Turn-spilleren fikk to store muligheter, først med et skudd utenfor etter et flott EIF-angrep, og deretter da han avsluttet over alene med keeper.

I det 78.minutt skulle det imidlertid lykkes. Turn-forsvaret rotet det til på et Marius Rødsrud-innlegg og Teigland var våkent fremme og trillet inn 1-2, til store jubelscener. Ikke ufortjent etter at EIF hadde trykket bra på en periode.

Klikk her for å se målet

Kampen bar preg av å være et lokaloppgjør, og spesielt etter scoringen ble det virkelig fyr i teltet. Flere gule kort ble delt ut i tøffe situasjoner, mens Henrik Ulseth ble snytt for straffe da han ble felt innenfor 16-meteren.

Turn prøvde å trykke på for en utlikning, men klarte aldri å skape skikkelige farlige foran et meget solid EIF-forsvar. Dermed endte det med 2-1-seier til EIF, som klatret opp på 4.plass. Med seier i siste kamp mot Aurskog-Høland er NM-kvalifiseringsplass sikret.

Klikk her for å se jubelen i garderoben

Tirsdagens seier var den tredje strake for EIF mot Turn 2 i seriesammenheng, og den fjerde på de siste fem.

- Vi viste en meget sterk lagmoral, der spillerne virkelig viste at de ville vinne. Jeg synes vi hadde taktisk god kontroll og var godt forberedt på motstanderen, og følte vi fikk mye ut av kampplanen. I 2.omgang skapte vi mest og var samtidig solide bakover. Jeg synes vi fortjente tre poeng, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

- Det betyr at vi nå er i førersetet til å nå målsetningen om NM-kvalifisering. Det blir en god avslutning på sesongen med en tøff og viktig hjemmekamp mot Aurskog-Høland, sier Berg.

Eidsvold Turn 2 - Eidsvold IF 1-2 (1-1)
Myhrer stadion
0-1 (2.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)
1-1 (45.min) Benedict Notoane