Tidlige baklengsmål ødela mot Fjellhamar

To tidlige baklengsmål og sløsing med sjansene i 2.omgang sørget for at EIF tapte 0-2 og for første gang denne sesongen er utenfor NM-plassering.

EIF har hatt en ustabil høstsesong, deriblant med et par skuffende hjemmetap. Mandag ble det dessverre et nytt nederlag mot en antatt svakere motstander.

Fjellhamar trengte fortsatt poeng for å være sikre på å unngå nedrykk, mens EIF kjemper om NM-plass. Det var også hjemmelaget som trykket på i åpningsminuttene, men to raske scoringer skulle vise seg å avgjøre kampen.

Først etter ti minutters spill da en elendig EIF-klarering gikk rett i beina på en Fjellhamar-spiller som satte inn 0-1. Ti minutter senere ble ledelsen doblet da spissen Kasper Thorsen fikk stå helt umarkert i feltet. Heading så ut til å gå over, men duppet inn like under tverrliggeren.

Fjellhamar hadde ytterligere et par gode målsjanser etter de to scoringene, men etter dette var EIF farligst. Fredrik Kristiansen kom alene med keeper, men nølte akkurat nok til at en forsvarsspiller rakk å blokkere avslutningen, før samme mann var centimetere unna å styre inn et innlegg på påfølgende situasjon. Marius Rødsrud var også nære like før pause, men en god redning hindret redusering.

I 2.omgang var det EIF som trykket på for scoring, samtidig som Fjellhamar fikk noen gode overgangsmuligheter de aldri klarte å utnytte skikkelig. Bortelagets keeper Henrik Bolstad hadde en meget god dag mellom stengene, og reddet det meste som kom.

Etter 65 minutter fikk EIF en dobbeltsjanse, da skuddet til Arild Landau Werner ble reddet av keeper og Fredrik Kristiansen satte ballen utenfor. Marius Rødsruds avslutning fra kort hold fem minutter senere gikk via en motspiller og like utenfor, mens nevnte Werner nok en gang ble stoppet av keeper.

Noen minutter før slutt fikk EIF et indirekte frispark fra sju meters hold, men heller ikke denne gangen ble det nettkjenning. Avslutningen til Fredrik Kristiansen ble reddet på streken. Dermed ebbet det ut med 0-2 på Eidsvoll stadion.

- Sjansemessig hadde vi mer en nok muligheter til å være med i denne kampen her og få med oss noe. Totalt sett en altfor svak prestasjon av oss. Høsten vår har variert altfor mye, og vi merker at flere sentrale spillere har vært ute. Nå er det to kamper igjen av sesongen, og da handler det om å gi bånn gass, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Tapet gjør at EIF for første gang denne sesongen er utenfor topp fem, som gir NM-kvalifisering.

De to kampene som gjenstår er borte mot Eidsvold Turn 2 neste tirsdag, før serien avsluttes med hjemmekamp mot Aurskog-Høland søndag 13. oktober.

PS:
Et overraskende comeback i EIF-laget i går. Glenn Raymond Halvorsen har mange sesonger bak seg i EIF-trøya, men ikke spilt en A-kamp siden 2012. Mandag kom 37-åringen inn det siste kvarteret.

Kampfakta

Eidsvold IF - Fjellhamar 0-2 (0-2)
Eidsvoll stadion
0-1 (10.min) Simen Stensøe