Sendte EIF til himmels på overtid

Vegard Østmoløkken ble den store helten da han fire minutter på overtid satte inn seiersmålet i en høydramatisk kamp mot Kløfta.

Det ble en dramatisk avslutning da EIF tok over 3.plassen fra mandagens gjester Kløfta. Bortelaget var hakket bedre før pause, selv om EIF fikk kampens første store sjanse da et innlegg fra Jonatan Teigland ble headet i egen stolpe av en Kløfta-forsvarer.

Knappe 12 minutter var spilt da 0-1 var et faktum. Kushtrim Bujupi ble spilt igjennom på kanten av 16-meteren og slo inn foran mål, der EIF-forsvarer Anders Kvalness ble presset til å sette ballen i eget nett.

Etter dette var det Kløfta som skapte mest før pause. Hawar Saleh fikk skutt fra innenfor 16-meteren, men traff rett på Glenn Wilsgård, før samme mann styrte ballen over fra kort hold. Like før pause fikk spissen sin tredje sjanse da Wilsgård reddet med en beinparade.

EIF fikk to store sjanser i sluttminuttene av 1.omgang. Først ble Jonatan Teiglands avslutning stoppet av en kjemperedning, før Fredrik Kristiansen headet i tverrliggeren etter en corner.

Kløfta ledet fortjent halvveis, men etter pause tok EIF mer over og trykket på. De store målsjansene uteble imidlertid hos begge lag, men kvarteret før slutt kom utlikningen. Henrik Ulseth stusset et langt Daniel Olsen-innkast videre i feltet og etter litt klabb og babb satte toppscorer Fredrik Kristiansen ballen i nettet.

Klikk her for å se 1-1-målet

Like etterpå trodde Kløfta at de hadde tatt tilbake ledelsen da et frispark ble headet videre i nettet, men assistentdommeren vinket og annulerte målet til store protester. De siste ti minuttene ble kaotiske. Fredrik Kristiansen fikk en stor sjanse da han avsluttet over på halvvolley fra god posisjon, mens Kløfta var farlige på kontringer.

Det ble lagt til fire minutter og 93.55 på overtid falt avgjørelsen. Vegard Østmoløkken, som kom inn etter pause og leverte en meget god omgang, fyrte av med venstrebeinet fra like utenfor 16-meteren. Ballen snek seg inn i nettet og 2-1 til EIF til elleville jubelscener.

Allikevel var ikke dramatikken helt over. Kløfta fikk muligheten til et angrep til og i kaoset som oppsto i feltet gikk en spiller i bakken. Kløfta ropte febrilsk på straffe, men dommeren var ikke enig og blåste av kampen sekunder etter.

En seier som smakte meget godt og sendte EIF opp på 3.plass på den svært jevne tabellen.

Klikk her for å se jubelscenene etter kampen

- Det var en helt sinnsykt digg følelse å score på overtid. Vi kriget hele 2.omgang og alle gutta var skikkelig på. Å krone det med en scoring med venstrebeinet på overtid smakte veldig godt, sier matchvinner Vegard Østmoløkken.

- Det var deilig å dra i land denne seieren. Vi spilte en god 2.omgang og er veldig godt fornøyd med at vi i andre kamp på rad klarte å snu til tre poeng helt på slutten. Det viser en bra moral, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Kampfakta
Eidsvold IF - Kløfta 2-1
Eidsvoll stadion
0-1 (12.min) Selvmål