Årsverste og årets andre hjemmetap

Ingenting fungerte i mandagens hjemmekamp mot Fet. Det endte med et meget skuffende 0-3-tap for EIF.

EIF fikk kampens første sjanse etter bare 50 sekunders spill da debutant Fredrik Andre Krogsæter, som kom fra Hauerseter i forrige uke, fikk skutt fra skrått hold og ble stoppet av keeper. Den sjansen skulle vise seg å bli en av svært få for hjemmelaget denne kvelden.

1. omgang var jevnspilt med et lite Fet-overtak, uten at gjestene heller klarte å skape voldsomt med action foran mål. Christoffer Blix var nære da han snappet ballen etter en forsvarsfeil, men Glenn Wilsgård reddet. Det klarte han imidlertid ikke etter drøye halvtimen da en langpasning i bakrom fant nevnte Blix, som rundet en utrusende Wilsgård og satte inn 0-1. Like før pause kom gjestenes Erik Thorud seg fri på siden og skjøt rett på Wilsgård, før Henrik Ulseth avsluttet omgangen med et sleivskudd langt utenfor fra god posisjon.

Etter en meget tam førsteomgang håpet publikum på mer etter hvilen, men det ble faktisk enda verre. Klokka viste 56 minutter da Blix utnyttet en grusom EIF-feil. En pasning ble slått på tvers ved egen 16-meter der ingen EIF-spillere reagerte og Fet-spissen kunne takke og bukke. Gjestene skapte flere farligheter, blant annet med et 70-metersraid som endte med en strålende Wilsgård-redning og et skudd over fra kort hold, før kampen ble definitivt punktert seks minutter før ordinær tid.

Et langt oppspill sendte to Fet-spillere dønn alene med keeper, mens resten av EIF-laget stoppet helt opp i påvente av offsideflagget. Assistentdommer gjorde imidlertid helt rett med å holde det nede og Fet kunne enkelt trille inn 0-3, og nok en scoring signert Christoffer Blix.

EIF var rett og slett ikke i nærheten av noe som helst og gikk på et fullt fortjent tap. En veldig skuffende kveld, som EIFera får muligheten til å revansjere hjemme mot Lørenskog 2 førstkommende mandag.

- En svak kamp av oss. Det dårligste som har blitt gjennomført i min tid som EIF-trener. Vi må opp mange hakk i intensitet, kvalitet i spillet med og uten ball, og rett og slett være mye dyktigere til å velge riktig oftest mulig, sier en skuffet EIF-trener Roy Arne Berg.

Eidsvold IF - Fet 0-3 (0-1)
Eidsvoll stadion
0-1 (32.min) Christoffer Blix
0-2 (56.min) Christoffer Blix