Jakter tre nye hjemmepoeng

EIF har vært solide på hjemmebane denne sesongen. Mandag kommer Fet på besøk.

Foto: Espen Bråthen / Lokalfotballen

Til tross for en svak kamp og poengtap mot Sørumsand i forrige serierunde, beholdt EIF 3.plassen på den svært jevne tabellen. Ned til 9.plass er det kun seks poeng og ytterligere to poeng ned til lagene på 10. og 11.plass. Til tross for at Fu/Vo og Skedsmo har stukket fra i toppen, så er det svært jevnt i kampen om NM-plass og hvert poeng blir viktig fremover.

Gjestene fra Fet ligger utsatt til på 12.plass med 18 poeng og trenger poeng i kampen om å unngå nedrykk. I forrige runde så det lyst ut med ledelse over Lørenskog 2, men det endte til slutt med 3-4-tap. Fet har generelt variert mye denne sesongen, alt fra 4-2-seier over serieleder Fu/Vo til 0-10 i første møte med Lørenskog 2.

Også mot EIF i vårens oppgjør ga de tøff motstand. EIF ledet tidlig 2-0 og økte til 3-0 et stykke ut i 2.omgang, men med to reduseringer ble det skikkelig spenning før Jonatan Teigland punkterte kampen i sluttminuttene i en kamp der snøen lavet ned etter pause.

Gjestene fikk Kjetil Moren Bråthen utvist i forrige serierunde, i tillegg til at kaptein Espen Søgård fikk sitt sjette gule kort. Begge disse er dermed suspendert i mandagens oppgjør.

Det samme gjelder EIF-toppscorer Fredrik Kristiansen, som fikk sitt fjerde gule kort mot Sørumsand sist. Arild Landau Werner fikk direkte rødt kort i rekruttkampen tidligere i uken og må også stå over. Marius Rødsrud og Henrik Ulseth måtte av med skader, og det er ikke endelig avklart om de blir spilleklare eller ikke.

EIF og Fet har møttes en rekke ganger de siste årene og statistikken er jevn. På de siste 15 kampene har laget vunnet sju kamper hver, mens en har endt uavgjort. Det skjedde i tilsvarende oppgjør i fjor, som endte 1-1 etter at EIF tok ledelsen på overtid og mistet den igjen med kampens siste spark på ballen.

Kampstart på Eidsvoll stadion mandag er klokken 19.30.

Hovedsamarbeidspartnere:

Støtt oss!