Avgjorde thriller mot Fu/Vo i sluttminuttene

Etter en målløs 1. omgang tok det fullstendig av etter pause mot Fu/Vo. Det ble et skikkelig drama i 4-2-seieren, der spesielt et innbytte vil bli husket i lang tid.

Høstsesongen ble sparket i gang med et brak for EIF da laget som ledet serien før runden, Fu/Vo, kom på besøk i sommervarmen.

1. omgang ble ikke veldig innholdsrik. EIF fikk en god sjanse på en dødball helt i starten, men kampen var ganske jevn og sjansefattig. Gjestene fikk et par store muligheter før pause. Først da Kim Brenna feide ballen over fra kort hold, og deretter da Daniel Olsen hindret scoring med en glimrende blokkering.

Jonatan Teigland fikk omgangens siste mulighet med et skudd like utenfor, men han skulle få revansje etter hvilen. 53 minutter var spilt da Teigland sendte EIF i føringen. Angriperen dempet ballen fint på brystet i feltet og feide den opp i vinkelen til 1-0. Ti minutter senere ble det balanse i regnskapet da Ørjan Hopen skrudde et frispark fra 18 meter i mål.

Kun fire minutter senere var imidlertid EIF tilbake i føringen. Innbytter Vegard Østmoløkken kom alene med keeper, rundet elegant og trillet 2-1 inn i det åpne buret. Glimrende timing for hans første scoring for EIFs A-lag.

Fu/Vo hadde ballen mest og trykket på for en utlikning, uten å skape altfor mange store sjanser. Etter 77 minutter dukket derimot storscoreren Kim Brenna opp. EIF mistet ballen svakt på egen banehalvdel og Brenna kom alene med Glenn Wilsgård og satte inn 2-2.

En del på Eidsvoll stadion fryktet nok at denne scoringen ville knekke moralen til EIF etter å ha mistet ledelsen to ganger, men hjemmelaget ga seg ikke. Riktignok fikk Fu/Vo en enorm sjanse med seks minutter da Brenna bommet på ballen rett foran, men det var hjemmelaget som avgjorde.

Og for en måte det ble avgjort på! Magnus Iversen, som knapt har spilt fotball de siste to årene på grunn av skader, ble kastet innpå da Daniel Olsen sto klar med et langt innkast i det 85.minutt. Iversen var på rett plass og headet inn 3-2 til enorm jubel blant hjemmelagets spillere, støtteapparat og publikum. Spissen ble byttet ut igjen med en gang, så hans eneste ballberøring i kampen endte altså med scoring.

Klikk her for å se målet

Spissens første scoring siden juni 2017 sikret på mange måter seieren, selv om unggutten Arild Landau Werner definitivt sikret den da han satte inn 4-2 på overtid med sitt første A-lagsmål, også det til stor jubel på Eidsvoll stadion.

En skikkelig lagseier sørget for en pangstart på høstsesongen for EIF.

- Dette ble en jevn og tettspilt kamp som vi heldigvis avgjorde. Dette var en lagseier hvor guttene viste stor moral og innsats for å dra i land seieren mot en av årets store favoritter. Vi ville mer og traff godt med byttene våre i dag, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

- Flere av våre unge spillere tok sjansen idag og det er veldig gledelig å se, avslutter Berg.

Eidsvold IF - Fu/Vo 4-2 (0-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (53.min) Jonatan Teigland (Fredrik Kristiansen)
1-1 (63.min) Ørjan Hopen
2-1 (67.min) Vegard Østmoløkken (Eiven Solberg)
2-2 (77.min) Kim Brenna
3-2 (85.min) Magnus Iversen (Daniel Olsen)
4-2 (90.min) Arild Landau Werner (Vetle Sørensen)
Dommer: Hakan Catalgøl, Løvenstad
Gule kort: Arild Landau Werner, EIF. Fredrik Nilsen, Mergrim Shurdiqi og Tobias Solem Karlsen, Fu/Vo.

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Vetle Sørensen (Heine Kjøniksen 81.min), Simen Martinsen, Daniel Olsen, Espen Brenden (Arild Landau Werner 72.min) - Eiven Solberg, Henrik Ulseth, Marius Rødsrud - Anders Kvalness (Vegard Østmoløkken 60.min, Magnus Iversen 85.min, Østmoløkken 86.min), Fredrik Kristiansen, Jonatan Teigland (Vetle Sørensen 89.min)