Tapte kampen det siste kvarteret

Mandagens bortekamp mot Kløfta ble som ventet en tett og tøff affære . Hjemmelaget avgjorde kampen med tre mål de siste 15 minuttene.

EIF måtte klare seg uten blant annet kaptein Eiven Solberg, Henrik Ulseth, Simen Martinsen og Frikk Gjeilo i mandagens kamp mot Kløfta, i tillegg til at både Marius Rødsrud og Vetle Sørensen måtte kaste inn håndkleet tidlig i en kamp som ble en tøff fysisk affære. Med seier ville EIF ta over tabelltoppen, men slik gikk det ikke.

EIF var et lite hakk bedre enn Kløfta i starten, og Stein Vidar Fjeldvang kunne scoret tidlig, men 1. omgang ble preget av mange dueller og få målsjanser. Omgangen ebbet dermed ut med 0-0.

I starten av 2. omgang bølget det også frem og tilbake, men etterhvert var Kløfta det beste laget. Fredrik Kristiansen var imidlertid nære på å styre et innlegg i mål i starten av omgangen og skjøt utenfor etter forarbeid av Teigland, men totalt sett slet EIF med å skape mange målsjanser.

Det ble heller ingen sjansebonanza for hjemmelaget, selv om de hadde ballen mest. Midtstopper Damstuen fikk et skudd fra kort hold blokkert til corner, og vertene fikk etterhvert mange av dem. Steffen Nystrøm headet like utenfor, før Remi Rød satte inn ledermålet noen minutter senere.

EIF flyttet opp folk i et forsøk på utlikning, men istedet ble det to sene baklengsmål. Først da samme Rød headet inn et frispark fra Nystrøm, før spissen sikret hattrick da Kløfta fikk straffe på overtid.

Dermed ebbet det ut med 3-0-seier til Kløfta og EIFs andre tap for sesongen.

- Dette var først og fremst en skuffende gjennomføring av oss, i en kamp som blir mer og mer en krig om dueller og andreballer. Kløfta ville og ofret mer enn oss i 2. omgang, uten at vi helt klarer å finne de rette grepene eller rokkeringer i laget, oppsummerer EIF-trener Roy Arne Berg.

- Heldigvis kommer det raskt en ny kamp å jakte en trepoenger igjen nå mot årets storfavoritt Skedsmo. Vi nullstiller og jobber knallhardt videre i treningsarbeidet inn mot kampen på lørdag, avslutter Berg.

Kløfta - Eidsvold IF 3-0 (0-0)
Bakkedalen kunstgress
1-0 (75.min) Remi Rød
2-0 (85.min) Remi Rød