Slo tilbake med seier

Etter 2-2 mot Lørenskog 2 i forrige runde klarte EIF å slå tilbake med 5-1-seier i mandagens kamp mot Rælingen.

EIFs hjemmekamper har vært meget målrike så langt denne sesongen og mandagens kamp skulle ikke bli noe unntak. Bare et drøyt minutt var spilt da EIF tok ledelsen over tabelljumbo Rælingen. Heine Lundahl fyrte av et godt skudd, som keeper måtte gi retur på. Der dukket Jonatan Teigland og styrte enkelt inn 1-0.

Ledelsen ble doblet drøye ti minutter senere. Espen Brenden gjorde et strålende forarbeid på venstresiden og fikk lagt inn til Fredrik Kristiansen foran mål. Spissen styrte inn 2-0 med pannebrasken og dermed hans tiende scoring for sesongen.

En del trodde nok kanskje på overkjøring med to tidlige EIF-mål, men det skjedde ikke. Omgangen var jevnspilt og Rælingen skapte også et par store sjanser. Først med en trippelsjanse der den siste avslutningen gikk utenfor etter et par blokkeringer, deretter et skudd centimetere utenfor fra Adrian Tjernsli. EIF fikk et par brukbare muligheter etter dødball, men 2-0 sto seg ved pause.

Hjemmelaget fikk en drømmestart på 2. omgang da Heine Lundahl fikk kranglet inn 3-0 etter innlegg fra Martin Rynning. Det skjedde minuttet etter at Joakim Madsen fikk en stor sjanse alene med keeper.

Etter 58 minutters spill hindret Glenn Wilsgård scoret med en kjemperedning etter en heading fra kort hold, men måtte gi tapt sju minutter senere da gjestenes Lars Peter Raknes plasserte ballen fint nede ved stolperota. I perioden etter scoringen trykket bortelaget på for ytterligere redusering og var blant annet svært nære på en dødball. Joakim Madsen fikk også en stor sjanse da han blåste ballen over fra god posisjon.

I det 83. minutt ble derimot kampen punktert og for en måte det ble gjort på. Innbytter Anders Kvalness dundret til på halvspretten fra 25 meter og ballen duppet over keeper og i nettet. En fantastisk scoring og 4-1!

Noen minutter senere satte Fredrik Kristiansen den siste spikeren i kista da han avsluttet en flott EIF-kontring med å rulle inn 5-1. En fortjent seier, men dog noe flatterende med 5-1 i en kamp Rælingen var fullt på høyde i store deler.

Etter Skedsmos tap mot Sørumsand ligger EIF nå kun to poeng bak tabelltoppen. EIFera har scoret vanvittige 25 mål på fire hjemmekamper og 1.juni er det nettopp Skedsmo som kommer på besøk.

Eidsvold IF - Rælingen 5-1 (2-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (2.min) Jonatan Teigland (Heine Lundahl)
2-0 (11.min) Fredrik Kristiansen (Espen Brenden)