Ny scoringsfest og tre nye poeng

EIF tok en meget solid borteseier da Raumnes & Årnes ble slått hele 5-1.

Både EIF og Raumnes & Årnes jaktet sesongens tredje seier i den fjerde serierunden mandag. Hjemmelaget trykket på litt i åpningsminuttene, men to raske EIF-scoringer sendte gjestene i føringen.

Det første målet etter ni minutters spill var en perle. EIF spilte seg flott ut på egen banehalvdel. Joakim Madsen førte oppover langs siden og sendte en strålende pasning langs bakken til Eiven Solberg på motsatt side. Solberg kom alene med keeper og chippet elegant inn 0-1. En kontring og en utførelse tatt fra den berømte læreboka!

0-2 kom bare to minutter senere. Marius Rødsrud fikk ballen i returrommet etter en dødball og smalt den i nettet med venstreslegga. En drømmestart for EIF, som dominerte resten av omgangen.

Totalt fikk bortelaget hele 14 cornere før pause, i tillegg til flere andre dødballer, og på mange av dem ble det også svært farlig. Fredrik Kristiansen headet like utenfor to ganger, mens Stein Vidar Fjeldvangs avslutning ble reddet på streken.

Noen minutter før pause skulle 0-3 omsider komme. Daniel Olsen vant den første duellen i feltet, Fjeldvang stusset videre og foran mål fikk Jonatan Teigland kjempet inn sitt første mål i EIF-drakta.

Med 0-3 ved pause virket det meste avgjort, men Raumnes & Årnes nektet å gi seg. Det første kvarteret av omgangen var hjemmelaget farlig frempå ved flere anledninger, blant annet med et skudd like utenfor og et skudd som Glenn Wilsgård måtte ut i full strekk for å redde. Joakim Madsen var nære for EIF da hans avslutning fra skrått hold ble stoppet av en beinparade av keeper.

73 minutter var spilt da kampen ble punktert. Daniel Olsen skaffet frispark like utenfor 16-meteren etter et strålende raid, et frispark Eiven Solberg skrudde over muren og helt oppe i vinkelen. Like etterpå var Solberg servitør da corneren hans fant Henrik Ulseth i feltet, som banket inn 0-5 fra kort hold. Ulseths fjerde scoring for sesongen.

Minuttet før full tid fikk Årnes en redusering da innbytter Marius Preber headet ballen i mål etter en corner. Surt at nullen røk for EIF, men uansett en meget solid 5-1-seier på bortebane.

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomføring av kampplanen i dag. Guttene viser hvor lojale og oppofrende de er for hverandre. Vi får igjen for å være veldig godt trent og løp mye i dag. Ekstra gledelig at vi scoret på mange av tingene vi trener på og prater om. Heldigvis er det mange kamper igjen, og vi skal skru til enda et par hakk i treningsarbeidet, slik at vi fremover holder nullen og blir bedre spiller for spiller, og som lag, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Raumnes & Årnes - Eidsvold IF 1-5 (0-3)
Årnes kunstgress
0-1 (9.min) Eiven Solberg (Joakim Madsen)
0-2 (11.min) Marius Rødsrud
0-3 (37.min) Jonatan Teigland (Stein Vidar Fjeldvang)
0-4 (73.min) Eiven Solberg (Daniel Olsen)
0-5 (77.min) Henrik Ulseth (Eiven Solberg)
1-5 (89.min) Marius Preber
Dommer: Vegard Heggelund, Kurland
Gule kort: Fredrik Kristiansen, EIF. Mads Elvethun Hansen, Patrick Elvethun Hansen og Stian Linderoth-Jensen.

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Martin Rynning, Stein Vidar Fjeldvang, Daniel Olsen, Marius Rødsrud (Mikolaj Liber 65.min) - Henrik Ulseth, Robin Limbodal (Frikk Gjeilo 75.min) - Eiven Solberg (Anders Kvalness 78.min), Jonatan Teigland (Marius Rødsrud 78.min), Joakim Madsen - Fredrik Kristiansen (Robin Limbodal 84.min)