Seks mål på 17 minutter sikret seier i ellevill målfest

Fra det 39. til 56. minutt scoret EIF seks ganger mot Strømmen 2, i kampen som endte med de uvanlige sifrene 8-4.

Publikum fikk virkelig valuta for pengene i årets andre hjemmekamp. Starten ble imidlertid tam sett med EIF-øyne, og det var gjestene som tok ledelsen etter åtte minutter etter et stygt EIF-balltap på egen banehalvdel.

EIF løftet seg og fikk to gigantiske sjanser på dødball på kort tid, før uttellingen kom etter 23 minutters spill. Joakim Madsen headet i tverrliggeren, men Henrik Ulseth var på plass på returen og satte inn 1-1 på volley. EIF skapte et par målsjanser til, mens Glenn Wilsgård reddet en Strømmen-heading etter en corner, men etter dette ble det mål på det meste.

39 minutter var spilt da Stein Vidar Fjeldvang løftet et frispark fra egen banehalvdel inn i feltet. Forsvaret hang ikke med og en våken Fredrik Kristiansen dukket opp og headet elegant over keeper. Like etterpå skaffet Espen Brenden straffe som Eiven Solberg satte i nettet til 3-1.

Det siste som skjedde før pause var at Fredrik Kristiansen vant ballen fra en forsvarer og kom til innlegg, som ble styrt i en fin bue inn i eget mål av en Strømmen-spiller. Dermed 4-1 ved pause.

Om kampen ikke allerede var avgjort, ble den definitivt det i åpningsminuttene av 2.omgang. 35 sekunder var spilt da Fredrik Kristiansen satte inn sitt andre alene med keeper, mens Henrik Ulseth også signerte sitt andre med en skikkelig kanonkule. Ulseth fikk ballen fra Jonatan Teigland og feide den opp i krysset. Etter 56 minutter var det klart for 7-1 da Joakim Madsen satte inn sitt første mål for EIF.

Med seks mål på 17 spilleminutter trodde publikum knapt hva de så. Strømmen reduserte, før Lars Andresen vakkert plasserte inn 8-2 med knappe tjue minutter igjen. Bortelagets Ulrich Ness ville også gi sine bidrag til underholdning og satte inn to fantastiske frispark, slik at det endte med smått absurde 8-4.

- Det er sterkt å hente opp 0-1 etter en dårlig start. Vi viser stor styrke og karakter ved å reise oss såpass mye og score hele åtte mål. I realiteten kunne vi ha scora enda flere også. Det ble etterhvert en fin mulighet til å gi mange mye spilletid. Vi ser nå frem til å trene godt, litt påskefri og neste kamp mot Raumnes & Årnes, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

Eidsvold IF - Strømmen 2 8-4 (4-1)
Eidsvoll stadion
0-1 (8.min) Fredrik Walter Teigen
1-1 (23.min) Henrik Ulseth (Joakim Madsen)