Drømmestart sikret seier i serieåpningen

Med to mål i løpet av kampens første åtte minutter la EIF grunnlaget for tre poeng mot Blaker.

Det ble en dørmmestart på årets sesong for EIF. Før tre minutter var spilt lå ballen i nettet. Joakim Madsen gjorde et strålende forarbeid og la inn til Fredrik Kristiansen. EIFs toppscorer de tre siste sesongene scoret sikkert fra kort hold og 1-0.

Knappe åtte minutter var spilt da ledelsen ble doblet. Eiven Solberg la inn til en helt umarkert Henrik Ulseth og midtstopperen var sikker med pannebrasken. Fredrik Kristiansen kunne blitt tomålsscorer da han fikk en kjempesjanse midtveis i omgangen, men avslutningen fra to meters hold gikk over.

Spissen var imidlertid involvert igjen etter knappe halvtimen. En corner fra Eiven Solberg fant Kristiansen på bakre stolpe og ballen gikk i mål. Mange mente at det var et selvmål av Blaker-spilleren, men Kristiansen hevdet hardnakket at det var hans mål, noe også dommeren registrerte i kamprapporten. Uansett 3-0 til EIF.

To minutter reduserte Blaker. Henrik Ulseth så ut til å ha kontroll på et gjennomspill, men mens stopperen ventet på keeper Glenn Wilsgård og Wilsgård ventet på klarering, ble ballen til slutt klarert rett i en Blaker-spiller og i mål. Unødvendig, men gjestene hadde uansett hengt bedre med i kampen i denne perioden.

Jonatan Teigland var farlig frempå like før pause, men ble stoppet av en god redning. I 2.omgang var det jevnspilt, men EIF hadde relativt god kontroll defensivt. Fremover fikk Daniel Olsen en kjempesjanse da han headet over fra kort hold, mens både Fredrik Kristiansen og Stein Vidar Fjeldvang fikk sine avslutninger blokkert.

Kampen ebbet ut med 3-1 og tre EIF-poeng i serieåpningen. Blaker ga allikevel tøff motstand og prestasjonsmessig har nok EIF mer å gå, men uansett en fortjent seier og deilig start på sesongen.

Klikk her for å se flere bilder fra kampen

Eidsvold IF - Blaker 3-1 (3-1)
Eidsvoll stadion
Tilskuere: 140