Drama til siste sekund

Siste serierunde ble en skikkelig thriller, der Ull/Kisa 2 rykket opp og EIFs sannsynlige NM-plass glapp fire minutter på overtid.

Utgangspunktet for Kisa 2 var enkel foran den avsluttende kampen mot EIF: Tre poeng ville sikre opprykk til 3.divisjon. Det bar også lagoppstillingen preg av med en rekke spillere med solid OBOS-ligaerfaring.

Hjemmelaget hadde også ballen mest fra starten av, men EIF var fullt på høyde og slapp ikke til mange målsjanser. Den første kom da Henrik Kristiansen skrudde et frispark like utenfor etter drøye tjue minutter. EIF fikk et par småfarlige muligheter på dødball, men det var ikke ufortjent da Kisa tok ledelsen fire minutter før pause da Emmanuel Troudart traff klokkereint på en avslutning.

Minuttet før pause glapp det igjen. Glenn Wilsgård reddet første forsøk, men på returen var Truls Jørstad frempå og satte inn 2-0. Selv om Kisa ledet fortjent var det surt for EIF med to sene baklengs i en omgang de hadde stått godt imot.

I starten av 2. omgang skapte Kisa et par store muligheter. Sebastian Remmer Berge skjøt like utenfor, mens Martin Trøens avslutning fra kort hold ble reddet av Wilsgård. På dette tidspunktet var det lite som tydet på et EIF-comeback, men etter drøye timen ble håpet tent. Markus Sørensen fant Simen Martinsen på høyrekanten, som la strålende inn foran mål. Der ventet Fredrik Kristiansen som skallet inn 2-1.

Med Sørumsand-ledelse mot Rælingen ville ett EIF-poeng bety 6. plass og dermed sannsynlig plass i NM. Ull/Kisa var nære 3-1 ved et par anledninger. Først hindret en strålende blokkering av Mikolaj Liber scoring, mens en avslutning fra Ole Kristian Langås fra god posisjon gikk rett på Wilsgård.

I den andre enden var det ikke like ofte store ting som skjedde, men ti minutter før slutt var EIF nære da Daniel Olsens heading ble mesterlig reddet av Kisas keeper. Han måtte imidlertid gi tapt etter 83 minutter. Et utspill fra Wilsgård ble vunnet i lufta av Fredrik Kristiansen, som headet ned til Eiven Solberg. Solberg fant innbytter Shahin Hemat med en strålende pasning og Hemat satte sikkert inn 2-2 alene med keeper.

På dette tidspunktet var EIF på 6. plass, mens det like før 90 minutter kom meldinger om at FUVO hadde scoret mot Blaker. Det betydde at Kisa måtte score for å rykke opp. To minutter på overtid var de også svært nære da Glenn Wilsgård vartet opp med en fantastisk redning og det så ut til å glippe.

Fire minutter på overtid ble det imidlertid enorme gledesscener i hjemmeleiren. Et langt oppspill fra keeper Gjertsen fant Karsten Rognerud, som fikk stå umarkert på fem meters hold og heade inn 3-2.

Dermed endte det med tap og 7. plass for EIF. Surt at en mulig NM-plass glapp på overtid, men med tanke på situasjonen i sommer og hvordan høstsesongen har utviklet seg er en plass midt på tabellen en meget sterk prestasjon.

- Det var surt å miste poenget på overtid, men veldig sterkt av oss å hente opp 2-0 mot seriens beste lag. Det viser hvor sterk moral det er i dette laget, noe som har preget oss i hele høst. Jeg er imponert over den jobben guttene har gjort etter ferien, sier EIF-trener Roy Arne Berg.

En fyldigere oppsummering av sesongen vil komme på nettsiden snart.

Ull/Kisa 2 - Eidsvold IF 3-2 (2-0)
Jessheim stadion
1-0 (41.min) Emmanuel Troudart
2-0 (45.min) Truls Jørstad