Kjemper om mulig NM-plass i siste serierunde

Etter en strålende høstsesong har EIF nå plassert seg på øvre halvdel og blir enten nummer 6, 7 eller 8 i årets sesong.

Da EIF tok ferie med kun sju poeng handlet høstsesongen om en ting: Å berge plassen i 4. divisjon. Etter ni seire på elleve kamper etter sommeren er det målet klart med glans. Så bra har det gått at det faktisk kan ende med NM-plass.

Med en serierunde igjen ligger EIF på 6. plass, som det femte beste førstelaget i serien. Forrige sesong var det nettopp fem lag fra 4. divisjon som fikk NM-kvalifisering og selv om antallet for 2019 ikke er endelig spikret ennå kan 6. plassen gi NM-plass også denne gangen.

Men for å klare det må EIF ta minst ett poeng mot Ull/Kisa 2 i siste serieunde. Rælingen og Sørumsand er de to førstelagene som kan ta igjen EIF og nettopp disse to møtes i siste serierunde. Siden EIF er målforskjellen foran Rælingen og to poeng foran Sørumsand må ta EIF poeng for å holde begge bak. Dersom Rælingen vinner må EIF gjøre det samme, mens EIF klarer seg med uavgjort dersom Sørumsand tar ett eller tre poeng.

Enkelt blir det uansett ikke. Kisa 2 leder serien med ett poeng foran FUVO og vil rykke opp til 3. divisjon med seier over EIF. I sommerens kamp på Eidsvoll stadion, der Kisa vant 1-0, kom gjestene med spillere med totalt 475 kamper i OBOS-ligaen og også på lørdag vil det bli et meget sterkt lag som møter EIF.

Siden kun det maks ene laget av Rælingen og Sørumsand, samt Strømmen 2 som er ett poeng bak, kan passere EIF i siste serierunde vil det bety at EIFera ender sesongen med 6., 7. eller 8. plass (teoretisk sett kan det også bli 9. plass, men da må Sørumsand slå Rælingen, Strømmen 2 slå Fet, samtidig som EIF taper tosifret mot Kisa).

Svaret får vi like før klokken 15.00 på lørdag. Ull/Kisa 2-EIF spilles på Jessheim stadion lørdag klokken 13.00 og alle kampene i 4.divisjon spilles samtidig i siste serierunde.