Solid seier over sterkt Strømmen-lag

Shahin Hemat ble matchvinner midtveis i 2. omgang med kampens eneste scoring mot et Strømmen 2-lag bestående av flere spillere med OBOS-ligaspill denne sesongen.

EIF kom til årets siste hjemmekamp uten det helt store presset etter at plassen definitivt er sikret, men øyner fortsatt et lite håp om plass i NM. Gjestene fra Strømmen 2 lå to poeng foran EIF før kampen og kom med et sterkt mannskap til Råholt.

I 1.omgang var det også bortelaget som hadde ballen mest, men EIF fremsto solide og slapp til få målsjanser. Faktisk noterte vi ikke kampens første målsjanse før etter 40 minutter da en Strømmen-spiller sleivet ballen utenfor fra 15 meters hold. Totalt sett var gjestene et lite hakk bedre før pause, men det ble en jevn omgang som ebbet ut målløst.

I 2.omgang var EIF mer med og fikk en god mulighet i starten da Marius Rødsrud lobbet over keeper og traff nettaket. Henrik Ulseth, som spilte en ny meget solid kamp og ble kåret til EIFs beste, var nære selvmål da han styrte et innlegg i egen tverrligger, mens Shahin Hemats avslutning ble stoppet av en god beinparade av gjestenes keeper.

Etter 67 minutters spille skulle det imidlertid lykkes for EIF. Hjemmelaget trykket på etter en dødball og Martin Sydtangen fant nevnte Hemat på kanten av 16-meteren. Hemat, som var midtspiss i Fredrik Kristiansens karantenefravær, avsluttet nydelig via lengste stolpe og i mål. Samme mann kunne blitt tomålsscorer like etterpå da et skudd ble blokkert i siste liten. Defensivt sto EIF bra imot, men på overtid slapp Strømmen til to ganger. Først reddet Glenn Wilsgård mesterlig på en heading, mens Strømmen headet i stolpen fem minutter på overtid.

Men EIF rodde i land 1-0-seier og den niende trepoenger på elleve kamper etter ferien. Råsterke tall!

- Vi møtte et veldig godt lag. De hadde ett balltempo som vi ikke var helt vant til. Vi ble tvunget til å være dødelig i kontringsspillet og svært patente i forsvarsspillet, sier trener Roy Arne Berg til Romerikes Blad.

- Vi hadde jo litt flaks også. Glenn Wilsgård sto en kjempebra kamp, og vi fikk et skummelt stolpeskudd mot oss på slutten. Likevel synes jeg vi var fullt på høyde. Vi spilte på en måte som gjorde at vi var svært farlig i overgangsspillet, så fikk vi også igjen for at vi er godt trent, sier Berg.

Siste seriekamp spilles lørdag 13. oktober borte mot Ull/Kisa 2.

Kampfakta
Eidsvold IF - Strømmen 2 1-0 (0-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (67.min) Shahin Hemat (Martin Sydtangen)
Dommer: Bjørn Emil Moen Lillevik, Bærum
Gule kort: Marius Rødsrud og Mikolaj Liber, EIF. Even Habberstad og Sindre Myhre, Strømmen 2.

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Simen Martinsen, Henrik Ulseth, Stein Vidar Fjeldvang, Daniel Olsen - Markus Sørensen (Heine Lundahl 86.min), Eiven Solberg, Mikolaj Liber - Martin Sydtangen (Espen Brenden 75.min), Shahin Hemat, Marius Rødsrud (Frikk Gjeilo 90.min)