Surt tap mot Aurskog-Høland

EIF kunne ledet ved pause i en jevn kamp mot topplaget Aurskog-Høland, men to baklengs etter pause sørget for null poeng.

Aurskog-Høland har kjempet i toppen sammen med Ull/Kisa 2 og Fu/Vo denne sesongen, men etter et par tap var laget hektet av i opprykkskampen før EIF kom på besøk. EIF på sin side trenger fortsatt poeng for å holde plassen i 4. divisjon og gjestene kom også godt i gang. Hjemmelagets keeper Even Vestreng, som skulle vise seg som meget solid, måtte i aksjon to ganger allerede i løpet av kampens fem første minutter. Først da Fredrik Kristiansen kom til heading i feltet og deretter da Marius Rødsrud prøvde seg med en nikk etter en corner.

Spillemessig var det jevnspilt. EIF skapte flest farligheter, selv om hjemmelaget var frempå med en avslutning like utenfor før Glenn Wilsgård gjorde en god dobbeltredning. Henrik Ulseths heading fra kort hold ble stoppet av keeper, mens burvokteren måtte ut i full strekk på et Eiven Solberg-frispark. Samme Solberg løp igjennom alene med Vestreng, som fikk en fot på ballen og styrte avslutningen i nettveggen.

Det siste kvarteret inn mot pause var vertene et lite hakk bedre, noe som fortsatte i åpningsminuttene etter hvilen. Nevnte Solberg fikk en stor sjanse da han headet over keeper, men dessverre gikk den utenfor målet. Like etterpå var det smått utrolig at Aurskog-Høland scoret da Eirik Haugen skjøt i stolpen fra tre meter og i den påfølgende EIF-kontringen ble Simen Martinsen feid ned av Christian Helbostad. AHFK-backen hadde gult fra før og fikk sitt andre i den situasjonen.

Med 11 mot 10 håpet EIFera at kampen skulle bikke til en borteseier, men AHFK ga virkelig jernet og etter drøye timen fikk de tildelt straffespark da et skudd gikk i armen til Stein Vidar Fjeldvang. Ola Vestreng var sikker og sørget for 1-0. Etter dette var det vertene som var best og skapte flere store sjanser. Etter 68 minutter fikk de en enorm sjanse da en avslutning fra to meter ble feid over, mens et annet skudd strøk krysstanga.

Kvarteret før slutt ble håpet om EIF-poeng ytterligere svekket da Lars Kopperud fikk drømmetreff fra 16-meteren og klinket ballen i nettet like under tverrliggeren. EIF fikk en stor sjanse på tampen da Eiven Solbergs avslutning fra fem meter ble slått i tverrliggeren og ut fra keeper. Glenn Wilsgård vartet opp med en god redning i motsatt ende på overtid, men det ebbet ut med 2-0 til Aurskog-Høland.

Et surt og skuffende tap for EIF, der følelsen var at man kunne og burde fått med seg noe i en totalt sett jevnspilt kamp. Neste kamp spilles mandag mot Hauerseter, noe som kan bli en viktig kamp for å unngå nedrykk.

Aurskog-Høland - Eidsvold IF 2-0 (0-0)
Bjørkelangen kunstgress
1-0 (61.min) Ola Vestreng (straffe)
2-0 (75.min) Lars Kopperud