Fortjent seier over Blaker

EIF var det beste laget mot Blaker og tok sin sjette seier på de sju siste kampene. Daniel Olsen avgjorde med sitt hodestøt etter pause.

Blaker har, tradisjon tro, overrasket mange og ligger på øvre halvdel på tabellen. I forrige bortekamp tok de en råsterk seier over Ull/Kisa 2, så det var en tøff motstander som ventet EIF.

Hjemmelaget fikk en drømmestart med scoring allerede etter seks minutter. Eiven Solberg fant Fredrik Kristiansen på bakre stolpe med et presist innlegg og spissen hadde få problemer med å styre inn 1-0 med pannebrasken.

Resten av 1. omgang ble tett og jevnt med mange dueller. Blaker fikk en god mulighet da de avsluttet over fra kort hold, mens Daniel Olsen avsluttet like utenfor for EIF. Mikolaj Liber prøvde seg også med et skudd fra langt hold som gikk like over. To minutter før pause utliknet Blaker. Et frispark fra drøye 30 meter ble slått lavt inn i feltet og fant videre veien til nettmaskene.

1-1 sto seg ved pause, men i 2.omgang var det EIF som styrte. Bare minuttet var spilt da Eiven Solberg brant en kjempesjanse med skudd over på halvvolley fra fire meters hold og ga en forsmak på omgangen. Midtveis i omgangen kom det som skulle vise seg å bli seiersmålet. Stein Vidar Fjeldvang løftet et frispark inn i feltet og der ruvet Daniel Olsen i lufta og headet inn 2-1.

Etter dette var EIF nærmere 3-1 enn Blaker var utlikning. Markus Sørensen fikk to store sjanser som begge ble avsluttet over, Marius Rødsruds gikk via en motspiller og strøk stolpen, mens Fredrik Kristiansen heading ble reddet av keeper.

Så lenge det sto 2-1 levde spenningen og Blaker var heller ikke ufarlige. Først med et skudd i nettveggen og ikke minst minuttet før slutt da en spiller plutselig kom alene igjennom mot Glenn Wilsgård, men avslutningen ble reddet til corner. På overtid fikk Martin Sydtangen en gigantsjanse da EIF kontret og han skjøt utenfor alene med keeper, men 2-1 holdt uansett i massevis til tre nye poeng.

Seieren var EIFs sjette på de sju siste etter ferien og med tre poeng ble ytterligere et par lag passert på den jevne tabellen. Neste kamp spilles mot Aurskog-Høland på tirsdag.

Eidsvold IF - Blaker 2-1 (1-1)
Eidsvoll stadion
1-0 (6.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)
1-1 (43.min) Martin Mathisen