Stoppet på fem strake

EIF kunne fått med seg poeng mot topplaget Fu/Vo, men måtte reise hjem uten etter to baklengsmål før pause.

Til tross for fem strake seire og stor selvtillitt var EIF klar over at tirsdagens kamp mot Fu/Vo på Opakermoen var en meget tøff oppgave. Hjemmelaget jager opprykk og fikk fornyet tro på dette Kisa 2 tapte for Blaker dagen for.

Henrik Ulseth og EIF fikk en god mulighet på corner i åpningsminuttene, men headingen ble blokkert. 1. omgang var relativt sjansefattig. Ørjan Hopen prøvde seg med et skudd for hjemmelaget, men det ble ikke virkelig før etter 26 minutter. En lang ball fra en Fu/Vo-spiller fant Kim Brenna i bakrommet. Han tok med seg ballen, dro seg forbi en EIF-spiller og hamret ballen i nærmeste hjørnet. EIF-spillerne ropte på offside til liten nytte.

To minutter før pause ble ledelsen doblet. Fredrik Nilsen fikk stå ganske alene i feltet og styre inn 2-0. Det var også pauseresultatet i en totalt sett litt for svak EIF-omgang.

Etter hvilen klarte bortelaget å heve seg og var fullt på høyde med Fu/Vo. Etter knappe ti minutter av omgangen løp Markus Sørensen igjennom og ble klippet ned av en forsvarsspiller alene med keeper like utenfor 16-meteren. Til store protesterer dro dommeren opp det gule kortet og ikke det røde, og det påfølgende frisparket gikk dessverre rett i muren.

Etter 67 minutter ble det imidlertid spenning igjen. Fredrik Kristiansen kom igjennom og avsluttet rett på keeper, men på returen var Eiven Solberg på plass og satte inn 2-1. EIF prøvde å trykke på for en utlikning og var nære da Daniel Olsen fyrte av en kanonkule fra 18 meter, men rett på keeper som fikk bokset til corner.

Fu/Vo fikk også sine farligheter, blant annet med et skudd i nettveggen, og fire minutter på overtid ble kampen avgjort da Baktiar Rzaev fikk drømmetreff med en avslutning helt oppe i vinkelen. EIF trodde de hadde redusert i angrepet etter da Solberg stupheadet inn et innlegg fra Kristiansen, men assistentdommeren valgte å vinke av for offside.

Dermed endte det 3-1 og seiersrekken tok slutt. Uansett positiv at EIF klarte å løfte seg mot en god motstander etter en svak omgang, og vi ser frem til mandagens hjemmekamp mot Blaker.

Fu/Vo - Eidsvold IF 3-1 (2-0)
Funnefoss gress
1-0 (26.min) Kim Brenna
2-0 (43.min) Fredrik Nilsen