Storseier og femte strake!

EIF hadde få problemer med å vinne over Skedsmo 2 og stoppet ikke før halvdusinet var fullt.

Skedsmo 2 kom til Eidsvoll stadion med et ungt mannskap i det som var en viktig kamp i bunnen av tabellen. EIF kom best i gang og fikk en brukbar sjanse med en Markus Sørensen-avslutning like utenfor og et par andre småfarlige mulugheter, og etter kvarteret spilt tok hjemmelaget ledelsen. Shahin Hemat fant hodet til Fredrik Kristiansen med et presist innlegg og spissen headet inn 1-0.

Samme Kristiansen var centimetere unna dobling etter et strålende EIF-angrep, Daniel Olsen ble stoppet av keeper da han prøvde seg med et godt skudd, mens Martin Sydtangen traff tverrliggeren. 2-0 skulle derimot komme fire minutter før pause. Eiven Solberg løftet et frispark inn i feltet. Der steg midtstopper Stein Vidar Fjeldvang opp i luften og headet ballen i mål i duell med keeper.

Skedsmo 2 skapte litt spenning med redusering minuttet før pause da en spiller rundet Glenn Wilsgård og scoret fra skrått hold, men EIF gikk rett i angrep og sørget for tomålsledelse ved pause da Eiven Solberg fant Markus Sørensen med en strålende pasning. Sørensen, som har vært svært nære scoring flere ganger denne sesongen, fikk endelig nettsus da han satte ballen sikkert forbi keeper. Hans første for sesongen og andre for EIF totalt.

Etter pause ble det etterhvert kun spørsmål om hvor stor seieren skulle bli, spesielt da gjestenes keeper måtte gi seg tidlig på grunn av en smell i ryggen. Anders Kvalness sørget for 4-1 med en flott heading etter innlegg fra Henrik Ulseth, mens Fredrik Kristiansen fikk flere store sjanser til å øke ytterligere.

Simen Martinsen blåste også ballen over alene med keeper, men man måtte vente helt til 87.minutt før 5-1 lå i nota. Eiven Solberg noterte seg for sin tredje assist da han igjen fant Fjeldvang på en dødball. Midstopperen styrte inn sitt andre for dagen, mens Daniel Olsen avsluttet scoringsfesten med å hamre inn sitt første EIF-mål og dermed 6-1.

En fullt fortjent seier til EIF som dermed står med fem strake trepoengere. Mye god underholdning og en klar seier sørget for flott stemning på stadion. Allerede tirsdag er det ny kamp når EIF reiser til Opakermoen for å møte topplaget Fu/Vo.

Eidsvold IF - Skedsmo 2 6-1 (3-1)
Eidsvoll stadion
1-0 (15.min) Fredrik Kristiansen (Shahin Hemat)
2-0 (41.min) Stein Vidar Fjeldvang (Eiven Solberg)