Surt tap på Bruvollen

EIF tok ledelsen ved Stein Vidar Fjeldvang borte mot Blaker, men hjemmelaget snudde og vant 2-1 i en svak kamp.

Foto: Espen Bråthen

Et EIF-lag uten spillere som Espen Berg Ottesen, Jim Freddy Pedersen, Robin Limbodal og Simen Martinsen hadde kun 13 spilleklare i troppen til mandagens bortekamp mot Blaker. Et hjemmelag, som var 2016-sesongens store overraskelse, sto uten seier så langt, men hadde vist lovende takter med blant annet 1-1 mot Gjelleråsen i forrige runde.

Regnet øste ned i timen før avspark og gjorde en noe utfordrende naturgressbane enda tøffere å spille på. EIF kom uansett godt i gang og tok ledelsen etter et knapt kvarter. Stian Skyttersæter la et frispark inn foran mål, og etter litt klabb og babb satte Stein Vidar Fjeldvang ballen i hjørnet. Kampen var jevnspilt, men EIF hadde god kontroll defensivt i denne perioden.

Blaker var også nære å bli redusert til ti spillere da Pål Thoreid satte inn en voldsom takling med knottene først på Stian Halberg. Dommer Rune Løbersli valgte det gule, men innrømmet etter kampen at han kanskje kunne gitt en annen farge. Hjemmelaget fikk imidlertid fullføre med 11 spillere og kom gradvis mer med i kampen. Etter en drøy halvtime kom utlikningen. Et svakt langskudd ble plukket opp av en Blaker-spiller, som spilte igjennom Martin Mathisen. Han satte ballen sikkert i hjørnet og 1-1.

1-1 sto seg ved pause. I starten av 2.omgang var det ingen tvil om at Blaker kom best i gang. Allerede før to minutter var spilt hadde de skapt to kjempesjanser. Først med en avslutning like utenfor, deretter hindret Glenn Wilsgård scoring med en fantastisk dobbeltredning. Samme Wilsgård måtte i aksjon med et par gode redninger senere i omgangen også, i tillegg til at Blaker hadde et par avslutninger like over.

EIF klarte å holde unna presset og jobbet seg mer inn i kampen. Heine Lundahl kom til en fin mulighet med kvarteret igjen da han skjøt like utenfor, mens Magnus Iversen var nære på et innlegg like etterpå. Blaker hadde også et stolpetreff i denne perioden. Med like i underkant av ti minutter dundret Stian Skyttersæter inn et hardt innlegg langs bakken, som Blaker-kaptein Joar Akselsen styrte i stolpen og ut. Minuttet senere var samme Akselsen i sentrum, men denne gangen i motsatt ende da han satte inn 2-1 fra kort hold.

Sluttminuttene ble kaotiske der EIF presset på for utlikning. Fredrik Kristiansen kom til en god mulighet på en heading, og ikke minst da han fikk ballen alene med keeper langt inne i overtiden. Avslutningen fra kort hold gikk imidlertid rett på Blakers burvokter. Hjemmelaget kunne fått 3-1 med et skudd fra 40 meter som traff tverrliggeren, men det endte 2-1 og dermed EIFs andre strake tap.

Blaker - Eidsvold IF 2-1 (1-1)
Bruvollen
0-1 (14.min) Stein Vidar Fjedvang
1-1 (34.min) Martin Mathisen