Avsluttet vårsesongen med sterkt poeng

EIF fikk en opptur i siste kamp før ferien da Kløfta ble holdt til 0-0.

Kløfta har imponert stort det siste året og fikk en solid belønning for det med cupkamp mot Lillestrøm tidligere i år. Tre tap på rad har nok ødelagt opprykksdrømmen, men det var uansett et sterkt lag EIF skulle bryne seg mot mandag.

Det var også gjestene som kom best i gang og styrte kampen i starten. Etter 12 minutter trodde hele stadion at det sto 0-1 da Kløfta headet en ball på innsiden og videre i det som så ut som scoring, men dommeren vinket spillet videre til store Kløfta-protester.

Selv om bortelaget hadde ballen mest fikk EIF tre store sjanser i 1.omgang. Eiven Solberg bommet på mottaket da han fikk en pasning alene med keeper, mens Markus Sørensen fikk to muligheter. Den først var enorm da Solbergs skudd ble reddet og Sørensen satte ballen i tverrliggeren fra fem meter, mens samme mann skjøt over da han spilt fri av Shahin Hemat alene med keeper. EIF ropte også på straffe da Stein Vidar Fjeldvang gikk overende i feltet på en corner, men 0-0 sto seg ved pause.

2.omgang ble ganske sjansefattig. Kløfta styrte det meste, men EIF forsvarte seg bra og sto god imot slik de har gjort i de siste kampene. Kløftas største sjanse var en avslutning like utenfor kvarteret før slutt, men trykket ga aldri noen scoring.

Dermed endte det 0-0 og et sterkt EIF-poeng. En tung vårsesong er over og med kun sju poeng må EIF må poengsankingen ta seg kraftig opp hvis det skal bli 4.divisjonsspill også i 2019, men de siste kampene har gitt grunn til optimisme.

Eidsvold IF - Kløfta 0-0
Eidsvoll stadion
Dommer: Kim Tomas Klevengen
Gule kort: Eiven Solberg, EIF. Ole Fredrik Westheim og Wazgel Saleh, Kløfta