Nære poeng mot OBOS-preget Ull/Kisa

Ull/Kisa 2 kom til Eidsvoll stadion med en tropp bestående av spillere med bred erfaring fra nest øverste nivå, men EIF klarte nesten å kapre ett poeng.

Ull/Kisa 2 satser hardt på opprykk denne sesongen og mot EIF hadde gjestenes startellever totalt 475 kamper i OBOS-ligaen bak seg, med spillere som Truls Jørstad, Christian Aas og Jan Tore Amundsen.

EIF tok konsekvensen av dette og gikk ut i en defensiv formasjon. Det virket smart, for selv om gjestene hadde ballen veldig mye slet de med å skape mange store sjanser. Faktisk var det EIF som fikk den første da Markus Sørensen skjøt over fra god posisjon etter ti minutter.

Kisa tok imidlertid godt vare på sin første mulighet da Henrik Loholt Kristiansen elegant satte inn et frispark fra 18 meter. Like etter ble det også blåst straffe til Kisa, men assistentdommeren hadde markert for offside i forkant. Kisa skapte noen halvfarlige sjanser, men slet med å trenge igjennom et kompakt EIF-forsvar. Like før pause lyktes de, men da sto Glenn Wilsgård i veien med en god redning.

I 2.omgang startet Kisa best og trykket på for en dobling av ledelsen og fikk en god sjanse ved Herman Henriksen som ikke klarte å sette ballen forbi Wilsgård. Bortelaget hadde også en heading like utenfor etter en corner og et farlig frisparkinnlegg ble stoppet av Wilsgård, men så lenge det sto 0-1 levde kampen.

Mot slutten prøvde EIF å flytte opp laget og fikk noen gode muligheter. Fredrik Kristiansen kom seg fri i feltet og avsluttet like utenfor fra skrått hold, mens Eiven Solbergs avslutning ble blokkert i siste liten av en forsvarsspiller. På den påfølgende corneren fikk Mikolaj Liber en kjempesjanse da han headet utenfor fra kort hold.

Nærmere kom imidlertid ikke hjemmelaget og Kisa 2 overtok tabelltoppen med sin 1-0-seier. EIF ligger fortsatt sist, men viste uansett en flott innstilling og kjempet godt mot langt mer meritterte motstandere.

Eidsvold IF - Ull/Kisa 2 0-1
Eidsvoll stadion
0-1 (19.min) Henrik Loholt Kristiansen
Dommer: Malin Øiseth, Fet