Bare nesten mot Hauerseter

EIF kunne fått med seg poeng i varmen på Nordkisa, men det endte med ettmålstap.

EIF gikk på sitt femte strake tapet da hjemmelaget trakk det lengste strået i den intense sommervarmen lørdag formiddag. Starten av kampen var jevnspilt og det var EIF som kom til de første avslutningene, men verken Marius Rødsrud eller Martin Sydtangens skudd fant nettmaskene.

Midtveis i omgangen fikk hjemmelaget en stor sjanse med heading utenfor fra kort hold. Lagene tok drikkepause like etter og det virket som lagene hadde ulikt innhold i vannflaskene, for etter dette var Hauerseter klart best og tok også umiddelbart ledelsen. Et utspill fra Glenn Wilsgård ble vunnet i lufta av en hjemmespiller på midtbanen. Headingen var såpass hardt at det ble en bakromspasning til Tobias Jakobsson, som var sikker alene med Wilsgård.

Frem mot pause var EIF svake og Hauerseter trykket på uten å få ytterligere uttelling. Noe av det samme kampbildet var også i starten av 2.omgang og vertene doblet ledelsen da kaptein Vegard Knudsen satte et straffespark sikkert i nettet.

EIF var nære redusering da Markus Sørensen fikk to store sjanser på kort tid. Først med en sleiv utenfor fra ti meter, deretter en stupheading som keeper reddet. Hauerseter var også farlig frempå ved flere anledninger og ble blant annet stoppet av to gode Wilsgård-redninger.

Ti minutter før slutt scoret EIF sitt første mål på 464 minutter da Eiven Solberg løftet et frispark inn i feltet. Der ruvet Stein Vidar Fjeldvang i feltet og headet inn 2-1. Minutter etter kunne utlikningen kommet da Solberg fikk avslutte innenfor 16-meteren, men keeper reddet.

Nærmere kom aldri EIF og Hauerseter rodde i land en 2-1-seier. Ikke ufortjent at hjemmelaget vant, men med marginer riktig vei kunne EIF fått med seg poeng i denne kampen.

Neste kamp spilles hjemme mot Rælingen førstkommende onsdag klokken 19.00.

Klikk her for å lese hva EUB skriver om kampen

Hauerseter - Eidsvold IF 2-1 (1-0)
Nordkisa kunstgress
1-0 (16.min) Tobias Jakobsson