Raknet etter pause

Tre baklengsmål på seks minutter i starten av 2.omgang ødela kampen for EIF mot Blaker.

Det var de to nederste lagene på tabellen som møttes på Bruvollen mandag kveld. Det ble en relativt jevnspilt 1.omgang med Blaker som et lite hakk vassere. Etter sju minutter fikk de også en stor sjanse da en avslutning fra fem meter ble reddet med en strålende beinparade av Glenn Wilsgård. EIF slet med å skape sjanser, men var nære ved Fjeldvang på en corner og Sørensen ble hindret av keeper i siste sekund på et gjennomspill. Blaker fikk omgangens siste sjanse da de regelrett bommet på ballen rett foran mål etter en dødball.

2.omgang ble et mareritt for EIF. Fra det 51. til det 57.minutt scoret Blaker tre ganger. Først ble et frispark fra hjørnet av 16-meteren styrt videre i nettet. Deretter ble 2-0 satt i mål omtrent fra målstreken i det som var i grenseland til en offside, før et skudd ble satt i hjørnet fra 12 meter etter sløvt forsvarsspill hos EIF.

Som om ikke det var nok måtte Heine Kjøniksen, Magnus Kristengård og Lars Kristiansen hinke av banen for et allerede skadeplaget EIF-lag, som også mistet toppscorer Fredrik Kristiansen tidligere på dagen på grunn av halsbetennelse. Resten av kampen ble ingen stor fotballkamp. Blaker kontollerte og fikk et par store sjanser til, og satte også inn 4-0 knappe tjue minutter før slutt.

Tapet gjør at EIF fortsatt er sist på tabellen, men det er meget jevnt på nedre halvdel og heldigvis fortsatt tidlig i sesongen. Etter kampen vanket det i alle fall støtte fra motstandertrener Fredrik Larsen, som uttalte følgende om EIF til Romerikes Blad etter kampen:

- Jeg synes virkelig synd på dem. De har hatt mye skadeproblemer, på gode spillere. I tillegg måtte ytterligere tre spillere av banen i dag. Jeg håper de får en opptur snart.

Vi håper han får rett!

Kampfakta:
Blaker - Eidsvold IF 4-0 (0-0)
Bruvollen
1-0 (51.min) Pål Thoreid
2-0 (54.min) Torbjørn Dahlum Nilsen
3-0 (57.min) Martin Nordseth
4-0 (71.min) Vegard Gjelsvik
Dommer: Mahir Cagatay, Fenstad
Gule kort: Martin Sydtangen, Mikolaj Liber og Markus Sørensen, EIF

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Espen Brenden, Jim Freddy Pedersen, Stein Vidar Fjeldvang, Heine Kjøniksen (Jørgen Olsen 52.min) - Anders Kvalness, Mikolaj Liber, Magnus Kristengård (Lars Kristiansen 61.min, Niklas Olsen 81.min), Eiven Solberg - Markus Sørensen - Martin Sydtangen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift