Endelig seier!

EIF tok årets første trepoenger da Raumnes & Årnes ble slått 3-0.

Etter to poeng på de fire første kampene ble det endelig en trepoenger for EIF. Etter en rolig og jevn åpning på kampen kom EIF etter hvert til de største sjansene. Fredrik Kristiansen var aktiv på topp og fikk den først med et skudd via en forsvarer og over fra skrått hold etter drøye kvarteret. Stein Vidar Fjeldvang var også nære med heading like utenfor etter en corner, før det endelig skulle lykkes etter 25 minutter. Fredrik Kristiansen kjempet seg fri og satte inn 1-0 med en nydelig avslutning helt nede ved stolperoten.

Noen minutter senere headet samme mann utenfor fra god posisjon, mens et knallhardt volleyskudd ble blokkert med ryggen til en Årnes-spiller. Gjestene yppet seg innimellom og hadde en avslutning like utenfor før pause, men 1-0 sto seg ved halvtid etter en omgang der EIF kunne ledet med flere. I 2. omgang ble kampen avgjort i løpet av første halvdel. 57 minutter var spilt da EIF doblet ledelsen. Målscorer Kristiansen spilte fint igjennom Magnus Iversen. Spissens avslutning ble reddet, men på returen dukket Shahin Hemat opp og satte inn 2-0.

Ni minutter senere ble kampen definitivt punktert. Eiven Solberg mottok ballen på kanten av 16-meteren, passerte en forsvarsspiller og banket ballen forbi keeper til 3-0. De siste tjue minuttene av kampen var det gjestene som skapte mest, blant annet etter et fantastisk angrep etter 70 minutter. En nydelig opprulling ble til slutt stoppet av en strålende Glenn Wilsgård-redning. Samme Wilsgård vartet opp med ytterligere tre-fire kjemperedninger i kampens sluttminutter og nektet å gi slipp på nullen. På overtid fikk innbytter Martin Sydtangen kampens siste sjanse etter et strålende løp, men skuddet ble godt reddet av keeper.

Dermed ebbet det ut med en fortjent 3-0-seier til EIF.

- Det smakte veldig godt med tre poeng. 3-0 gir også et rett bilde av kampen og vi vant fortjent. Det var perioder i kampen vi ikke spilte noe bra fotball selv, men innsatsen, viljen og duellkraft var på plass og da kan man spille dårlig fotball og allikevel dra med seg poeng. All ære til gutta. Vi må videreutvikle det offensive spillet, men deilig med tre poeng, oppsummerer EIF-trener Kyrre Innstøy.

Eidsvold IF - Raumnes & Årnes 3-0 (1-0)
1-0 (25.min) Fredrik Kristiansen
2-0 (57.min) Shahin Hemat (Magnus Iversen)
3-0 (66.min) Eiven Solberg (Magnus Iversen)