Nære poeng mot topplaget

EIF leverte årsbeste etter pause og kunne fått med seg poeng mot topplaget Kløfta.

Det var to lag med ulikt utgangspunkt som møttes i den utsatte kampen fra første serierunde torsdag. Kløfta sto med tre strake seire og 16-2 i målforskjell, og forrige hjemmekamp ble spilt foran 2700 tilskuere mot Lillestrøm, mens det for EIF har lugget litt med to poeng etter tre kamper.

Det starter heller ikke bra for EIF i denne kampen. Drøye ti minutter var spilt da Kløfta tok ledelsen. Et frispark ble løftet inn i feltet og kranglet i mål av forsvarsspiller Christian Westad. EIF-spillerne ropte på hands, men ble ikke hørt. Bortelaget holdt uansett godt med og selv om Kløfta hadde ballen mest, så ble det skapt få målsjanser. Like før pause fikk imidlertid Steffen Nystrøm kjempetreff fra drøye tjue meter og dundret inn 2-0.

En absolutt godkjent omgang, mens 2. omgang ble enda bedre sett med EIFs øyne. Gjestene var nære redusering da Stein Vidar Fjeldvang headet like utenfor, og hadde også flere nestensjanser. Kløfta kom til et par farlige skudd ved Steffen Nystrøm og Sarken Saleh, som gikk henholdsvis like utenfor og like over, men det var EIF som hadde de største sjansene. Magnus Iversens skudd ble stoppet av keeper da ble stusset igjennom av spissmakker Fredrik Kristiansen, Jørgen Olsen kom ikke til skikkelig avslutning da han fikk ballen i god posisjon i feltet, mens Eiven Solberg ble snytt for straffe da han ble klippet ned innenfor 16-meteren, noe dommeren etter kampen innrømmet at han ikke så. Samme Solberg fikk også en avslutning med god retning mot nettmaskene blokkert i siste liten.

Glenn Wilsgård stoppet Remi Rød med en strålende beinparade ti minutter før slutt, før han fulgte opp med en ny strålende redning sekunder senere, og like etter ble det virkelig spenning i kampen. En corner fra Eiven Solberg fant Fredrik Kristiansen på bakre stolpe som headet ballen i nettet.

EIF trykket på for en utlikning i sluttminuttene. Nærmest kom innbytter Lars Kristiansen da avslutningen ti meters hold ble reddet av keeper. Det ebbet dessverre ut med 2-1 og hjemmeseier, men uansett en opptur for EIF spillemessig og mye å ta med seg videre til de kommende kampen.

- Kløfta har blitt et veldig bra lag etter at Hovde tok over, men vi spilte jevnt med dem to ganger i fjor og i dag burde vi også fått med oss poeng. I forhold til arbeidsoppgaven som sto på tavla før kamp, så er nok dette årsbeste av oss. Vi slet langt mer mot Sørumsand når de var på sitt beste, enn mot Kløfta i dag. Denne innsatsen må vi ta med oss videre inn i neste kamp, sier EIF-trener Kyrre Innstøy til Romerikes Blad.

Kløfta - Eidsvold IF 2-1 (2-0)
Bakkedalen kunstgress
1-0 (11.min) Christian Westad
2-0 (40.min) Steffen Nystrøm