Tung kveld på Sørumsand

EIF håpet på årets første serieseier mandag kveld. Slik gikk det dessverre ikke.

Foto: Espen Bråthen / lokalfotballen.blog

EIF sto med to uavgjorte kamper før turen gikk til Sørumsand og årets første bortekamp. Det ble ikke en kveld man hadde håpet. Allerede etter drøye to minutter fikk hjemmelaget straffespark da Saeed Rahim gikk i bakken i en duell med Glenn Wilsgård. Spissen tok selv straffen og satte den sikkert i hjørnet.

EIF våknet litt etter åpningssmellen og etter et kvarter kom svaret. Eiven Solberg var våken og snappet ballen fra en Sørumsand-forsvarer, avanserte inn i feltet og spilte ballen til spissmakker Fredrik Kristiansen, som enkelt kunne bredside ballen i mål til 1-1. Minuttet senere var hjemmelaget svært nære ny ledelse da en spiller kom alene med Wilsgård. EIF-keeperen reddet med en mesterlig beinparade før returen ble satt over både en liggende Wilsgård og målet.

Sørumsand var det beste laget også etter dette, men EIF var nære da Solberg og Kristiansen igjen kombinerte fint og sistnevnte var centimetere unna å styre ballen. Glenn Wilsgård måtte også ut i full strekk på et par langskudd, og etter en halvtime kom ledermålet da en corner ble headet via en EIF-spiller og i nettet. Det siste som skjedde 1. omgang var at et frispark fra Stein Vidar Fjeldvang fra midtbanen traff stolpen.

I pausen måtte EIFs solide midtbanespiller Magnus Kristengård seg på grunn av en vond lyske og føyde seg derfor inn i skaderekka. Dessverre ble ikke 2.omgang noe stor omgang heller. Sørumsand fikk en gigantisk dobbeltsjanse da EIF reddet på streken to ganger, og etter en times spill kom 3-1. EIF mistet ballen sløvt på vei fremover og SIF kunne kontre. Det endte med et strålende skudd fra rundt tjue meter, som gikk via tverrliggeren og inn.

Sju minutter senere ble Arman Nazari tomålsscorer da han satte inn 4-1 med et skudd fra like utenfor 16-meteren og punkterte kampen. Glenn Wilsgård hindret nye scoringer ved ytterligere et par anledninger og vertene var rett og slett det beste laget. På tampen fikk EIF et trøstemål da Lars Kristiansen, som nå står med to mål på knappe tjue minutters spilletid, headet inn en corner fra Eiven Solberg. Stein Vidar Fjeldvang fikk en god mulighet på overtid, men keeper reddet skuddet som ble det siste sparket på ballen.

Skuffende resultat og prestasjon for EIF og en fullt fortjent hjemmeseier. EIF har ny kamp allerede torsdag, da venter topplaget Kløfta.

Sørumsand - Eidsvold IF 4-2 (2-1)
Sørumsand kunstgress
1-0 (3.min) Saeed Rahim (straffe)
1-1 (15.min) Fredrik Kristiansen (Eiven Solberg)