Åpnet med uavgjort i lokaloppgjøret

Fredrik Kristiansen reddet ett poeng med sin 2-2-scoring like før slutt i en sjanserik serieåpning mot Eidsvold Turn 2.

Det var to unge mannskap som møttes til dyst på Eidsvoll stadion mandag. EIFs startoppstilling hadde en snittalder på 21 år, mens Turns lag var omtrent det samme. Starten av kampen var jevn og vi måtte vente helt til det 24. minutt før den første målsjansen kom da Turn var farlig frempå på en dødball. Martin Sydtangen var også svært nære for EIF da han satte et frispark i stolpen.

Kampens første scoring var det gjestene som sto for da Joakim Madsen fyrte av fra langt hold og ballen duppet ned bak Glenn Wilsgård. Da viste klokka i underkant av 40 minutter, men den hadde såvidt bikket det neste minuttet da ballen lå i motsatt nett. Eiven Solberg utnyttet en feil i Turn-forsvaret og satte inn utlikningen fra kort hold mot fjorårets lagkamerater. Like etterpå fikk Martin Sydtangen stor sjanse da han kom alene med keeper, men avslutningen blåste han over.

2. omgang ble definitivt mer innholdsrik enn den første. I åpningsminuttene ble Turn stoppet av en kjemperedning av Glenn Wilsgård, mens EIF fortsatte å treffe stolpene i den andre enden. Andre Kvalness hamret ballen i tverrliggeren, mens Stein Vidar Fjeldvang avsluttet i stanga etter en corner. Eidsvold Turn var også farlig frempå og Wilsgård vartet opp med to strålende redninger. Den ene kom på kontringen etter stolpeskuddet til Fjeldvang da en Turn-spiller stormet alene igjennom. Innbytter Shahin Hemat fikk også en god mulighet da han avsluttet i nettveggen.

Etter 77 minutter ble det dramatikk. Stein Vidar Fjeldvang felte en Turn-spiller på kanten av 16-meteren. Utenfor, mente Fjeldvang. Innenfor, mente dommeren. Dermed straffespark. Wilsgård var på straffen, men klarte ikke å hindre at Sondre Rustad Rudi satte inn 1-2.

Etter dette presset EIF på for en utlikning og fikk uttelling fem minutter før full tid da Fredrik Kristiansen satte ballen i mål på volley fra kort hold. De siste minuttene ble også ganske kaotiske, der EIF kom nærmest seieren da Jim Freddy Pedersens avslutning gikk like over fire minutter på overtid.

- Kampen ble som vi trodde på forhånd med mye gi og ta. Det var intens der ingen av lagene fikk fred til å spille. Det jeg er mest fornøyd med er at vi er i nærheten av det jeg hadde håpet vi skulle være formmessig. At vi sto matchen ut og orket. Vi var nærmest på slutten og jeg synes vi burde vunnet denne kampen. Nå har vi i alle fall et brukbart utgangspunkt å bygge videre på, og jeg synes også ungguttene klarte seg bra, sier EIF-trener Kyrre Innstøy.

Eidsvold IF - Eidsvold Turn 2 2-2 (1-1)
Eidsvoll stadion
0-1 (40.min) Joakim Madsen
1-1 (41.min) Eiven Solberg (Andre Kvalness)