Statistikk og oppsummering A-lagssesongen 2017

2017 ble et varierende år for EIFs A-lag. Les oppsummering og se hvilke spillere som spilte mest og annet statistikk her.

EIF fikk en god start på 2017-sesongen, da den strålende 2016-høsten ble ble fulgt opp med seks poeng, 7-0 i målforskjell og tabelltopp etter to runder. Dette skjedde for øvrig etter tapet i NM-kvalifiseringen mot Fu/Vo, men også der imponerte tidvis EIF.

Etter seks seriekamper sto EIF med 12 poeng og hadde fått en god start. Mest spesiell ble hjemmekampen mot Strømmen 2 der kampen måtte avbrytes på grunn av snøvær på stillingen 3-0 til EIF like etter pause og fullført i strålende solskinn uken etter. Resten av vårsesongen ble variabel, med 3-0-seieren over Hauerseter som det største høydepunktet, mens spesielt tapene i sluttminuttene mot Blaker og Skedsmo 2 ble nedturer. I sistnevnte kamp måtte også Espen Berg Ottesen bæres av banen med en stygg kneskade.

Til ferien lå EIF på en godkjent 7. plass, og fikk også en god start på høsten da nysigneringen Marius Rødsrud scoret begge målene i 2-1-seieren over Eidsvold Turn 2. Dette skulle derimot vise seg å bli den siste seieren på en god stund. Skadene begynte virkelig å florere og forfallene og tapene kom på rekke og rad. Med unntak av 3-3 borte mot Lørenskog 2 måtte EIF vente til oktober før det ble poeng igjen. I nest siste kamp mot Skedsmo 2 hadde situasjonen blitt kritisk med tanke på at nedrykksstreken nærmet seg faretruende, men en strålende 3-0-seier sikret ny kontrakt. Det endte til slutt med 11. plass for EIF.

Sesongen ble som vanlig avsluttet med tur til Lillehammer der en rekke priser ble delt ut. Glenn Wilsgård fikk pris som spilleren med mest spilletid. Keeperen sto 24 av 26 kamper. Stein Vidar Fjeldvang (2097 minutter), Fredrik Kristiansen (2052 minutter), Martin Sydtangen (1675 minutter), Robin Limbodal (1656 minutter ) og Espen Fjeld (1639 minutter) fulgte på de neste plassene. Totalt ble hele 31 spillere benyttet. Toppscorer ble delt av Fredrik Kristiansen og Martin Sydtangen med sju mål hver, mens den samme duoen også delte prisen for flest assist.

Klikk her for å se hele spillerstatistikken for 2017

Trener Kyrre Innstøy oppsummerer sesongen slik:

- Jeg sa det tidligere i høst også, at jeg aldri har opplevd så mange skader og forfall som vi opplevde denne høsten. Da er det naturlig at det gikk dårligere, men sju poeng etter ferien var så klart veldig tynt. Det var bra vi sanket nok poeng på våren til at det holdt til slutt. På vårsesongen var vi der vi hadde regnet med, nemlig rundt midten. Med unntak av et par kamper slapp vi også inn ganske få mål. Det var positivt. Vi hadde også unge spillere som utviklet seg. Markus Sørensen, Martin Sydtangen, Jørgen Olsen og Preben Misund-Johnsen viste virkelig at de ville og de har utviklet seg. Unguttene fikk mye spilletid og fikk mer ballast, fortsetter han.

Nå kan Innstøy og EIF se fremover mot en ny sesong. Onsdag 3. januar begynner treningene opp igjen. Det skjer med stort sett samme gjengen som avsluttet sesongen. I tillegg er Magnus Kristengård, som kun fikk en kamp på grunn av kyssesjuke, tilbake og med for fullt. Eiven Solberg fra Eidsvold Turn og Shahin Hemat fra Fu/Vo er også hentet inn. I tillegg håper EIF at ytterligere noen spillere skal signere i løpet av de kommende ukene.