Avsluttet med stortap

Et skred av forfall, skade underveis og rødt kort gjorde at EIFs avslutningskamp ble en tung affære.

EIF kom til Bjørkelangen kunstgress med kun 12 spillere etter en rekke skader, sykdom og andre forfall foran årets siste, og ubetydelige, kamp. Uansett utfall av søndagens oppgjør ville hjemmelaget bli nummer tre og EIF nummer 11 på sluttabellen.

Det var hjemmelaget som styre det meste og tok en tidlig ledelse da ballen ble omsatt i mål etter litt klabb og babb i feltet. Etter dette tok det en god stund før neste store målsjanse i kampen kom. Martin Sydtangen prøvde seg på et skudd fra 50 meter, uten at det ble veldig farlig, mens Glenn Wilsgård fikk slått et brukbart Aurskog-Høland-skudd til corner.

I minuttene frem mot pause satte Aurskog-Høland inn et press. Først med en stor dobbeltsjanse etter en corner, som Dan-Remy Tollefsen Dahl tilslutt fikk rensket unna på streken, deretter et innlegg som gikk i stolpen og ut, før 2-0 var et faktum da en av hjemmelagets spillere var sikker alene mot Wilsgård.

2-0 sto seg ved pause, men EIF hadde ikke gitt opp. I åpningsminuttene fikk Martin Sydtangen to store målsjanser. Begge ganger ble han stoppet av kjemperedninger av keeper. På det andre forsøket ble imidlertid skuddet stoppet av keeperen utenfor 16-meteren. Dommeren blåste for hands og frispark, men valgte overraskende nok å nøye seg med gult kort, med forklaringen om at Sydtangens avslutning alene med keeper ikke var en opplagt målsjanse.

Istedet for 2-1 kom både tre og fire i den andre enden rett etterpå, begge signert avdelingens toppscorer Lars-Eirik Svardahl. Deretter fikk EIFs høyreback Mikolaj Liber sitt andre gule kort for å lage et frispark midt på banen og EIF måtte fullføre med ti spillere. Som om ikke det var nok måtte Adrian Dalseth gi seg ved pause etter en smell han fikk på oppvarmingen.

Resten av kampen ble derfor en transportetappe for hjemmelaget, som pyntet på resultatet med ytterligere to scoringer. Aurskog-Høland skapte også noen flere målsjanser, samtidig som EIF fikk noen farlige overganger, men kampen ebbet ut med 6-0.

En kjedelig avslutning på sesongen for EIFera, men forrige helgs seier over Skedsmo 2 sørget uansett for at nedrykk aldri var i fare foran den siste kampen.

Aurskog-Høland - Eidsvold IF 6-0 (2-0)
Bjørkelangen kunstgress
1-0 (9.min) Eirik Haugen
2-0 (43.min) Christian Helbostad