Sikret plassen etter herlig seier!

Så skulle endelig seieren komme. 3-0 over Skedsmo 2 betyr 4.divisjonsspill også i 2018!

Etter en vårsesong som endte med plassering midt på tabellen har høsten vært tung for EIF. Så tung at nedrykksstreken har nærmet seg faretruende, og når lørdagens resultater i 3. og 4.divisjon gikk imot EIF, var søndagens oppgjør mot Skedsmo 2 meget viktig. Seier ville sikre 4.divisjon også neste sesong, mens et tap ville gjøre det ulidelig spennende før bortemøtet med Aurskog-Høland i siste runde.

Starten på kampen ble ganske forsiktig fra begge lag, uten de helt store målsjansene. EIF, som har slitt med skader i hele høst, fikk en ny mann på lista da Heine Lundahl måtte halte av etter 22 minutter, men fikk en opptur da ledermålet kom like etterpå. Marius Rødsrud kom seg forbi to forsvarsspillere og satte ballen i det nærmeste hjørnet med høyrebeinet. En meget viktig scoring for EIF!

Det var hjemmelaget som skapte det som var av farligheter også i perioden etter målet, uten at det var noe stormløp på noe som helst vis. Målscorer Rødsrud fikk en ny god skuddmulighet som gikk rett på keeper, mens Fredrik Kristiansens avslutning fra kort hold gikk langt utenfor. Like før pause var Skedsmo farlig frempå da Stein Vidar Fjeldvang reddet på streken.

1-0 sto seg ved pause. I 2.omgang hadde bortelaget ballen veldig mye, men EIF lå kompakt og forsvarte seg godt. Det gjorde at Skedsmo kom til få store målsjanser. Nærmest var de da Jim Freddy Pedersen, som ble kåret til EIFs beste spiller, fikk blokkert en avslutning i siste liten midtveis i omgangen. EIF var på noen små visitter innimellom, blant annet med et skudd like utenfor fra Markus Sørensen, men slet med å etablere noe angrepsspill.

Med sju minutter igjen av ordinær tid ble det derimot avgjort. Fredrik Kristiansen ble spilt igjennom og kom alene med keeper med en forsvarsspiller like i hælene, men beholdt roen og trillet inn 2-0 mellom beina på keeper. Med Lørenskog 2s stortap tidligere på dagen ville uavgjort vært nok til å sikre plassen, men EIF var ikke ferdig. Like før slutt fikk Kristiansen ballen i feltet med en forsvarsspiller i ryggen, vendte opp og satte sikkert inn 3-0. På overtid vartet Glenn Wilsgård opp med et par kjemperedninger som hindret Skedsmo redusering.

Dermed endte det med en solid 3-0-seier og 4.divisjonsspill for EIF også i 2018! Glede og lettelse var å spore i EIF-leiren etter kampslutt, som fikk en etterlengtet opptur etter noen tunge uker. Siste seriekamp spilles borte mot Aurskog-Høland førstkommende søndag.

Eidsvold IF - Skedsmo 2 3-0 (1-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (26.min) Marius Rødsrud
2-0 (83.min) Fredrik Kristiansen