Hauerseter fikk revansje

Marius Rødsruds scoring skaffet EIF håp, men dessverre endte det med nytt tap.

EIF har hatt en tung høst, og bedre ble det ikke mandag kveld. Allerede før kampen fikk EIF en nedtur da nykommer Magnus Kristengård måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom. Med Stian Halberg og Robin Limbodal ute, samt en småskadet Markus Sørensen på benken, måtte det nok en gang gjøres endringer før kamp.

Det var også hjemmelaget som var best i 1. omgang og Glenn Wilsgård hindret en marerittstart med en flott dobbeltredning etter knappe to minutter. EIF var imidlertid også farlig frempå ved et par anledninger og kun en god Roy Konterud-redning hindret Heine Lundahl scoring. Etter 18 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Rolf Hushagen lobbet ballen elegant over en EIF-forsvarer og satte ballen sikkert i hjørnet.

Knappe ti minutter senere hindret Adrian Dalseth scoring med en redning på streken, men på den påfølgende corneren glapp det. Petter Blaker fikk stå umarkert på bakre stolpe og styre inn 2-0. Like etterpå måtte Glenn Wilsgård i aksjon på et godt frispark, mens Fredrik Kristiansen fikk avslutning fra kort hold blokkert i den andre enden.

Hauerseter ropte på straffe da Heine Lundahl gikk tøft inn i en duell, og hadde nok også en god sak, og to minutter før pause var det svært nære 3-0 med et skudd like utenfor fra seks meters hold. Istedet ble det ny spenning i kampen da Marius Rødsrud ble spilt igjennom av Adrian Dalseth og scoret sikkert alene med tidligere lagkamerat Roy Konterud.

EIF startet positivt i 2.omgang og var småfarlig frempå ved flere anledninger, blant annet var målscorer Rødsrud centimetere unna på et innlegg. Etter 68 minutter ble derimot mye avgjort. En EIF-corner ble klarert, Hauerseter kontret og få sekunder senere var 3-1 et faktum. Etter dette gikk luften ut av EIF-spillerne og Hauerseter skapte ytterrligere et par store sjanser til å øke.

Flere mål ble det ikke og sluttresultatet ble 3-1. Et nytt tap for EIF i den tunge høstsesongen. Totalt sett fortjent seier for hjemmelaget, som dermed fikk revansje fra EIFs 3-0-seier i vårsesongen.

Hauerseter - Eidsvold IF 3-1 (2-1)
Nordkisa stadion
1-0 (18.min) Rolf Christian Hushagen
2-0 (27.min) Petter Blaker