Herlig seier før ferien!

EIF avsluttet vårsesongen med 4-1-seier over Gjerdrum.

Etter fem tap på de seks siste kampene var det en tent EIF-gjeng som virkelig ønsket tre poeng til før ferien. Gjestene fra Gjerdrum var minst like motivert, med tanke på at de ligger sist med kun fire poeng så langt.

I starten av kampen så det imidlertid ikke slik ut. Gultrøyene var best spillemessig de første minuttene, dog uten å skape noen store sjanser. Den første sjansen i kampen resulterte i scoring. Heine Lundahl slo et frispark inn foran mål, og på bakre stolpe kunne en umarkert Stein Vidar Fjeldvang heade inn 1-0 til EIF. Fjeldvang fylte 30 år, fikk bære kapteinsbindet og kronet det altså med en scoring på bursdagen.

Like etterpå hadde både Fredrik Kristiansen og Magnus Iversen avslutninger like utenfor. Gjerdrum fikk en mulighet med et skudd like utenfor etter drøye kvarteret, men EIF hadde god kontroll defensivt i en jevnspilt omgang. Fredrik Kristiansen fikk omgangens siste mulighet da han kom alene igjennom, men avsluttet rett på keeper.

I starten av 2.omgang skjedde det mye i åpningsminuttene. Først utliknet Gjerdrum med et skudd fra like innenfor 16-meteren, men bunnlaget fikk ikke glede seg for lenge. Kort tid etterpå kom Stian Halberg seg fint frem på høyresiden. Martin Sydtangen klarte ikke å avslutte fra kort hold, og ballen havnet hos Fredrik Kristiansen. Hans forsøk ble blokkert av en forsvarsspiller, men på returen dukket Magnus Iversen opp og hamret inn 2-1. Minuttet senere var Kristiansen igjen farlig frempå da snappet et tilbakespill. Gjerdrum-keeper Roy Konterud var uansett såpass tett på at EIF-spissen avsluttet over.

Kristiansen skulle derimot få scoringen. Markus Sørensen ble felt og fikk frispark fra 18 meter etter en flott prestasjon i forkant. Kristiansen ladet venstreslegga og knallet inn 3-1. To minutter senere ble kampen definitivt punktert. Martin Sydtangen avanserte med ballen, ladet kanonen fra drøye tjue meter og limte ballen i vinkelen! En klar kandidat til årets mål.

Resten av oppgjøret handlet om å kontrollere inn seieren for EIF og det skjedde lite det siste kvarteret. En herlig seier for EIF før ferien, i en kamp flere spillere imponert. Adrian Dalseth, som har vært med skader og sykdom i nesten to måneder, storspilte sammen med bursdagsbarnet Stein Vidar Fjeldvang. Dagens EIFer ble 15 år gamle Markus Sørensen, som virkelig imponerte på midtbanen og la ned uttallige kilometer. Vi gratulerer også unggutten Preben Misund Johnsen med A-lagsdebut for EIF.

Neste kamp for EIF spilles 7.august. Da venter Eidsvold Turn 2 på hjemmebane. EIF tar ferie med 19 poeng og 7.plass på tabellen.

Eidsvold IF - Gjerdrum 4-1 (1-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (12.min) Stein Vidar Fjeldvang (Heine Lundahl)
1-1 (49.min) Rolf Christian Hushagen