Sjanseløse mot Aurskog-Høland

EIF yppet seg i starten av kampen, men etterhvert ble bortelaget for sterke og vant klart på Eidsvoll stadion.

Aurskog-Høland havnet på øvre halvdel i 3.divisjon forrige sesong, men måtte ned en divisjon som følge av endringen i divisjonssystemet. Mandag kveld viste de at ferdighetene fortsatt holder høyt nivå.

Et EIF-lag, fortsatt med noen nøkkelspillere ute med skade, gikk offensivt til verks og allerede etter to minutter fikk hjemmelaget en god sjanse. Et presist innlegg fra Martin Sydtangen fant hodet til Fredrik Kristiansen, men gjestenes keeper reddet mesterlig. Noen minutter senere var Robin Limbodal nære da han kom seg fri på bakre stolpe etter en dødball, men avslutningen gikk i nettveggen.

Så var det stopp og i løpet av kampens neste drøye ti minutter var oppgjøret avgjort. Da sto det nemlig 0-3. Det første målet kom etter et strålende Lars-Eirik Svardahl-forarbeid som Henrik Studsrud avsluttet i nettet. Deretter var det Stian Skjeggens som fikk kranglet ballen over målstreken, før Steffen Krogstad minuttet senere hamret ballen i mål etter en corner der EIF først reddet på streken.

Gjestene kunne økt ytterligere. Før pause driblet nevnte Svardahl, som var banens gigant, seg igjennom og skjøt i stolpen, mens et frispark gikk i tverrliggeren. Etter pause hadde Aurskog-Høland et par nærmest uforståelige misser på åpent mål og fortsatte å dominere banespillet. Litt over midtveis i omgangen ble imidlertid et lite EIF-håp tent. Magnus Iversen spilte igjennom spissmakker Fredrik Kristiansen, som scoret sikkert alene med keeper.

Kampen jevnet seg noe ut etter dette, men mot slutten tok bortelaget over igjen. 1-4-målet virket fryktelig unødvendig, både fordi EIF ble snytt for et klart frispark i forkant av angrepet og fordi et tilsynelatende ufarlig innlegg ble klarert rett i beina på spilleren som scoret. På tampen kunne det blitt mer da Aurskog-Høland fikk straffespark, men Glenn Wilsgård reddet mesterlig.

Dermed endte det 1-4 og EIFs femte tap på seks kamper. Fullt fortjent mot en meget god motstander. Den siste kampen før ferien spilles mot tabelljumbo Gjerdrum torsdag kveld.

Eidsvold IF - Aurskog-Høland 1-4 (0-3)
Eidsvoll stadion
0-1 (15.min) Henrik Studsrud
0-2 (24.min) Stian Skjeggenes