Tapte i sluttminuttene

Skedsmo 2 snudde 0-1 til 2-1 etter pause og Espen Berg Ottesen ble båret av med kneskade. Tirsdagen ble ikke EIFs kveld.

Med slitasje og skader i troppen og en periode mot flere av de beste lagene har gjort EIFs poengfangst mager de siste ukene. Bedre ble det ikke i tirsdagens kamp mot Skedsmo 2. Det startet imidlertid lovende.

Selv om hjemmelaget hadde ballen mest i 1. omgang skapte de fint lite foran Glenn Wilsgård i EIF-buret. Keeperen måtte i aksjon ved kun en anledning i løpet av de første 45 minuttene, på et distanseskudd han reddet enkelt. EIF på sin side skapte heller ikke annet enn et par småskumle dødballer, men skulle få uttelling like før pause. Espen Fjeld la inn fra høyrekanten og foran mål knuste Fredrik Kristiansen keeperen i lufta og headet inn ledermålet.

Like før 0-1 oppsto imidlertid situasjonen EIFera absolutt ikke ville se. Espen Berg Ottesen ble liggende og vri seg i smerter mens han holdt seg til venstre kne. Midtbanespilleren ble båret av banen og fikk god og kyndig hjelp av en i Skedsmos støtteapparat, som antok enten røket eller strekt leddbånd. Forhåpentligvis blir ikke skaden langvarig, men både EBO og EIF måtte vente på hva MR-undersøkelsen sier.

Med 1-0-ledelse ved pause hadde EIF god tro på tre poeng, men 2. omgang ble dessverre en skuffelse. Riktignok var Fredrik Kristiansen nære med et skudd like utenfor i åpningsminuttene, men etter hvert handlet mer og mer om vertene. Flere ganger kom Skedsmo til innlegg og påfølgende store sjanser, både med skudd like utenfor og ikke minst da en Skedsmo-spiss satte ballen over fra fem meter.

Utlikningen kom etter en drøy times spill. EIF fikk aldri klarert skikkelig og Skedsmo-veteran Glenn Sandvik fikk drømmetreff fra kanten av 16-meteren. Ballen føk i vinkelen bak Wilsgård. Etter 73 minutter var det utrolig at hjemmelaget ikke tok ledelsen da EIF fikk rensket unna på målstreken to ganger etter en corner. EIF prøvde seg på noen overganger, men var dessverre for upresise. Martin Sydtangen fikk en brukbar sjanse da skuddet hans ble blokkert av en forsvarsspiller, men det var ikke ufortjent da avgjørelsen falt tre minutter før full tid.

Skedsmo la inn foran fra høyre og foran mål var Teodor Skalstad på plass og satte ballen i nettaket. EIF klarte aldri å sette skikkelig trykk og gikk på et skuffende tap. EIF står nå med fire tap på de siste fem kampene, men får nye muligheter til poeng med to hjemmekamper neste uke. Først Aurskog-Høland mandag, deretter Gjerdrum på torsdag før det blir sommerferie.

Skedsmo 2 - Eidsvold IF 2-1 (0-1)
Skedsmo stadion
0-1 (45.min) Fredrik Kristiansen (Espen Fjeld)
1-1 (62.min) Glenn Sandvik