Poengdeling mot Raumnes & Årnes

EIF lå under i mandagens bortekamp mot Raumnes & Årnes, men Heine Lundahl sikret ett poeng med sin scoring etter pause.

EIF kom treigt ut av startblokkene i mandagens bortekamp mot Raumnes & Årnes. Hjemmelaget dominerte de første tjue minuttene og tok også en fortjent ledelse i denne perioden. En corner havnet i returrommet hos Jonathan Dixon, som hamret inn 1-0. EIF løftet seg utover i omgangen og fikk noen farlige dødballer, blant annet da Fredrik Kristiansens heading fra fem meter ble stoppet av keeper. Hjemmelaget var nære etter 26 minutter, da en spiller lobbet over alene med Glenn Wilsgård.

1-0 ved pause var fortjent nok og lagene hadde knapt kommet ut av garderoben før ledelsen kunne blitt doblet da Raumnes & Årnes fikk straffespark. Målscorer Dixon klarte imidlertid ikke å finne nettmaskene på nytt og satte ballen i stolpen. Wilsgård gikk også riktig vei og hadde trolig reddet dersom ballen hadde gått innenfor. Etter dette var det EIF som jaget scoring og kom nære da to spillere regelrett bommet på ballen rett foran mål.

Etter 53 minutters spill kom uttelling. Martin Sydtangen slo et innlegg høyt inn foran mål. Der ventet Heine Lundahl, som i duell med keeper skallet inn 1-1 på rene Azar Karadas-vis. Ellers ble 2. omgang en relativt jevn affære preget av mange frispark. Mot slutten ble det virkelig fyr med sjanser i begge ender. Simen Martinsen reddet scoring fem minutter før slutt da han fikk kastet seg inn i en Årnes-avslutning i siste liten, mens EIF fikk en enorm dobbeltsjanse. Stein Vidar Fjeldvang avsluttet i krysstanga fra kort hold, før Heine Lundahl måkte returen i tverrliggeren og ut.

Raumnes & Årnes fikk også en stor sjanse da Lasse Holum Hansen plutselig kom alene igjennom og skjøt like over, mens hjemmelaget like etter fikk kaptein Patrick Elvetun Hansen utvist da han fikk sitt andre gule kort for å klippe ned Markus Sørensen på en god overgangsmulighet. Etter dette presset EIF på for et seiersmål, og både nevnte Sørensen og Stein Vidar Fjeldvang avsluttet like utenfor.

Kampen ebbet imidlertid ut med 1-1, et greit resultat kampen sett under ett. Totalt sett en ganske svak kamp av EIF, men uansett fint å få med seg poeng på en dårlig dag.

Raumnes & Årnes - Eidsvold IF 1-1 (1-0)
Årnes kunstgress
1-0 (10.min) Jonathan Dixon
1-1 (53.min) Heine Lundahl (Martin Sydtangen)