Fullførte med tre poeng

EIF gjorde jobben da kampen mot Strømmen 2 ble fullført torsdag kveld. 3-0-ledelsen ble til 5-2 etter 35 intense minutter.

Kontrastene var store da Strømmen 2 kom tilbake til Eidsvoll stadion for å fullføre de siste 35 minuttene av kampen. Mens snøen lavet ned forrige mandag var det nå strålende sol og sommervarme. Gjestene lot også noen av de rutinerte bli hjemme og stilte kun med 11 spillere i troppen, mens EIFs forfall gjorde at vertene kun hadde 12 spillere.

EIF hadde skaffet seg et godt utgangspunkt med 3-0 etter et selvmål og scoringer av Martin Sydtangen og Fredrik Kristiansen, men gjestene hadde tydelig bestemt seg for å gjøre et forsøk og gikk hardt ut fra "avspark", som forøvrig var et innkast på EIFs banehalvdel. Heldigvis var det EIF som scoret først. Espen Berg Ottesen gjorde et nydelig forarbeid og fant Heine Lundahl. Han avanserte noen meter og curlet ballen fint i hjørnet til 4-0.

Kampen bølget mye frem og tilbake, og EIF fikk to store sjanser ved Martin Sydtangen og Fredrik Kristiansen. Strømmen reduserte da tidligere Molde-spiss Madiou Kontate scoret på en meget bra frispark og i denne perioden var det et visst Strømmen-trykk. EIF ble nok snytt for en straffe da Fredrik Kristiansen ble dyttet overende i en duell, men kvarteret før slutt ble kampen definitivt punktert da Espen Berg Ottesen vant ballen fra en forsvarer og satte ballen i mål med et godt skudd fra knappe tjue meter. Dermed tre assist og en scoring for EBO i denne kampen!

Strømmen reduserte ytterligere en gang like etterpå, men gjestene stort sett brukte de siste minuttene på å kjefte på dommeren, snakket på seg tre gule kort og kom aldri nærmere. Dermed 2-2 de siste 35 minuttene, 5-2 totalt og tre nye poeng til EIF som nå står med ni poeng etter de fem første kampene.

Eidsvold IF - Strømmen 2 5-2 (3-0)
Eidsvoll stadion
1-0 (12.min) Selvmål (Espen Berg Ottesen)
2-0 (18.min) Fredrik Kristiansen (Espen Berg Ottesen)