Eidsvold Idrætsforening

Faste turvandringer

Permanente vandringer - PV

Vår permante vandring (PV) som vi kaller "Bygdevandring på historiske stier", har start og mål ved klubbhuset på Eidsvoll Stadion. Løypebeskrivelse og startkort finner du i kassa på klubbhusveggen, eller du kan klikke på linkene nedenfor og printe dem ut.

Når du går vår PV på 12 eller 13 km, kommer du etter noen km på asfalt til Andelva. I vinterløypa (12 km) er en del av traséen langs elva erstattet av veg, hvor vi går først på asfalt og senere på grusveg.
6 km løypa går kun på asfalt - bortsett fra noen få hundre meter i Statsrådvegen hvor det er grus..

Langs elva vandrer du på Pilgrimsleden, Rondanestien og Industrihistorisk sti på en gang. Om sommeren er det som å vandre i en blomstereng. Om høsten kan du spise bringebær langs løypa. Går du der en sen sommerkveld kan du, dersom du er riktig heldig, se beveren svømme i elva. Om vinteren kan du se fotsporene hans  i snøen. Sommer og vinter kan du se hvor han har satt sine skarpe tenner i trærne, og resultatet av hans virksomhet som "tømmerhugger". I et eget billedgalleri "Beveren er aktiv langs Andelva"  kan vi se resultater av bevernes arbeid. Sommerløypa går igjennom parken ved Eidsvoldbygningen. De to andre løypene passerer bygningen. Vi anbefaler at du tar deg tid til en liten runde på dette historiske stedet. Hils gjerne på Wergeland der han står og skuer utover området med frakken over armen.

Kart, startkort og løypebeskrivelse for sykkelløypa er nå lagt ut på vår hjemmeside. Den eneste endringen i traseen fra tidligere er at løypa ved Statoil nå går i undergang under E6 istedet for at den tidligere gikk i gangbru over E6.

På bildet til høyre ser vi Eidsvoldbygningen i morgensol i begynnelsen av mai 2010. Klikk på bildet for å se Eidsvoldbygningen med bedre oppløsning.

13 km fastløype - Bygdevandring
Ved Vandrelagets serievandringer er det anledning til å gå en fastløype i stedet for å følge det vanlige opplegget med ført vandring. Ved å klikke her får man opp beskrivelse av løypa. Denne beskrivelsen kan så skrives ut på en printer.

12 km fastløype - Bygdevandring

6 km fastløype - Bygdevandring
For de som foretrekker en fastløype med kortere distanse enn 13 og 12 km, er det lagt opp en 6 km løype. Ved å klikke her får man opp beskrivelse av den korte fastløypa.

26 km Sykkelløype
Ved Vandrelagets serievandringer er det anledning til å sykle en flott runde på 26 km. Ved å klikke her får man opp beskrivelse av løypa. Denne beskrivelsen kan så skrives ut på en printer.

Kart over alle løypene
Klikker du her får du opp kart over alle løypene

EIDSVOLD IDRÆTSFORENING
NYVEGEN 37
2070 RÅHOLT
Org.nr 971 270 551

kontakt@eidsvold-if.no

Flest mulig, lengst mulig i EIF!